ΕΛΛΑΔΑ

Χανιά: Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις για τα χημικά

Χανιά: Ολοκληρώθηκαν οι κινητοποιήσεις για τα χημικά

Ολοκληρώθηκε με μηχανοκίνητη πορεία προς την πύλη της ναυτικής βάσης στη Σούδα στο Μαράθι,ο διήμερος αποκλεισμός της Αμερικανικής βάσης από πολίτες, φορείς και συλλογικότητες.

Περίπου 200 -250 διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την εν πλω καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, συγκεντρώθηκαν νωρίς το βράδυ, ακριβώς έξω από την πύλη της βάσης, φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη δυτικά της Κρήτης.

Την προσεχή εβδομάδα, οι κινητοποιήσεις αναμένεται να λάβουν νέα τροπή, καθώς σχεδιάζεται «εν πλω διαμαρτυρία» με πλωτά σκάφη, τα οποία θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν τον θαλάσσιο χώρο στο οποίο γίνεται η διαδικασία καταστροφής του συριακού χημικού οπλοστασίου.

Η αποστολή των σκαφών στα διεθνή ύδατα είναι σχεδόν έτοιμη, όπως λένε μέλη του συντονιστικού για τις κινητοποιήσεις, και θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες!

Την Τρίτη στις 8:30 το βράδυ, το συντονιστικό των φορέων θα συνεδριάσει εκ νέου στο Εργατικό Κέντρο, για να αποφασιστούν οι λεπτομέρειες των επόμενων κινήσεων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το θέμα της «εν πλω διαμαρτυρίας» με σκάφη που θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το Cape Ray, υπάρχει σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πηγή: flashnews.gr

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία: Νέο σπίτι για «Το Χαμόγελο του παιδιού» στην Βροχίτσα (pics&vid)

Πάτρα: Παιδάκι τραυματίστηκε σοβαρά σε παιδότοπο

Κρήτη: Δεύτερη ημέρα αποκλεισμού στην αμερικανική βάση για τα χημικά