ΕΛΛΑΔΑ

Ανικανοποίητοι οι ένστολοι - Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις

Ανικανοποίητοι οι ένστολοι - Προαναγγέλλουν κινητοποιήσεις

Άμεση ήταν η αντίδραση των συνδικαλιστικών φορέων, δηλώνοντας την αντίθεσή τους στην ψήφιση με 50 «ναι» και 47 «όχι», από το Β΄ Θερινό Τμήμα της Βουλής, της επίμαχης διάταξης για τους ένστολους.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, ο πρόεδρος της ΠΟΑΣΥ, Χρήστος Φωτόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «αύριο κιόλας οι ομοσπονδίες θα γνωστοποιήσουν σε όλη την Ελλάδα τα ονοματεπώνυμα των βουλευτών που με την ψήφο τους, πέρασαν το άρθρο 221 του πολυνομοσχεδίου, γιατί με αυτό μπήκε ταφόπλακα στο ασφαλιστικό μας σύστημα», προειδοποιώντας επίσης ότι θα εξετάσουν τη «μορφή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων».

Σημειώνεται ότι με νομοτεχνική βελτίωση που ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης στη διάταξη για τους ένστολους, έδωσε ακόμη 6 μήνες προθεσμία, έως 30 Ιουνίου 2015, από 31.12.2014 που προβλεπόταν αρχικά, ώστε οι κλάδοι επικουρικής ασφάλισης των ένστολων να μπορούν να μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ μετά από εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης. Σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό του εφάπαξ, ο κ. Βρούτσης παρέσχε προφορική διαβεβαίωση ότι πριν από την έκδοση της δικής του υπουργικής απόφασης θα έχει προηγηθεί πρόταση του αρμόδιου υπουργού Δημόσιας Τάξης.

Ωστόσο ούτε και το κείμενο της νέας νομοτεχνικής βελτίωσης που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο, λίγο πριν από την έναρξη ονομαστικής ψηφοφορίας, ικανοποίησε τους εκπροσώπους του συνδικαλιστικού φορέα των ένστολων που βρίσκονται από νωρίς στη Βουλή. Ο ένστολοι ενίστανται διότι με τη νομοτεχνική βελτίωση προσετέθη διάταξη που προβλέπει ότι για τα ταμεία και τους τομείς επικουρικής ασφάλισης τους που θα μετατραπούν σε ΝΠΙΔ, το ποσοστό της εργοδοτικής εισφοράς παραμένει σταθερό ή μειώνεται, χωρίς οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση χρηματοδότηση ή παροχή εγγυήσεων από τη γενική κυβέρνηση ή άλλες μη ανταποδοτικές πηγές, πέραν των δικών τους πόρων. Οι ένστολοι εκτιμούν ότι με τη συγκεκριμένη πρόβλεψη το επικουρικό τους ταμείο θα οδηγηθεί στο ΕΤΕΑ επειδή δεν θα χρηματοδοτηθεί.

Συνεπεία της συνέχισης των αντιρρήσεων αυτών, από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ έγινε αντικατάσταση ενός τουλάχιστον βουλευτή, του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη, που προέρχεται από τους ένστολους…

Διαβάστε ακόμα:

Πανελλαδική διαμαρτυρία ένστολων για το πολυνομοσχέδιο (pics-vid)