ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΘ: Στους δρόμους πολίτες και σωματεία

ΔΕΘ: Στους δρόμους πολίτες και σωματεία

«Κόκκινος συναγερμός» στη Θεσσαλονίκη αφού τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια ενόψει ΔΕΘ έχουν ξεκινήσει.

Αυτή τη στιγμή δεκάδες πολίτες βρίσκονται συγκεντρωμένοι στην Πλατεία Αγίας Σοφίας. Ανάμεσά τους οι βρίσκονται και τα μέλη των επιτροπών που αντιστέκονται στην εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Η ΓΕΣΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης,έχοντας και τη συμπαράσταση των απολυμένων καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών, έχουν δώσει το δικό τους ραντεβού στο άγαλμα του Βενιζέλου.

«Με το σημερινό μας μαζικό συλλαλητήριο εγκαινιάζουμε τη νέα αγωνιστική σεζόν. Οι εξαγγελίες είναι στον αέρα. Ο ελληνικός λαός, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και κυρίως οι άνεργοι συνάδελφοι μας υποφέρουν. Ημίμετρα δεν αρκούν. Χρειάζεται μια ριζική αλλαγή πολιτικής, που θα δώσει στον κόσμο της εργασίας την ώθηση που απαιτείται και θα δώσει στην οικονομία μια αναπτυξιακή ώθηση και προοπτική», δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, που συμμετέχει στο συλαλλητήριο της ΓΣΕΕ–ΑΔΕΔΥ-ΕΚΘ.

Ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, αναφέρθηκε στην υψηλή ανεργία, την αποβιομηχάνιση, τα φαινόμενα απλήρωτης και μαύρης εργασίας, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις επιχειρήσεις που κλείνουν και σε άλλες «εργασιακές πληγές» και σε «προβλήματα που ζητούν λύσεις».
«Την ώρα που η κυβέρνηση κάνει λόγο για οικονομική ανάκαμψη, το 40% της Β. Ελλάδας παλεύει με την ανεργία», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ και πρόσθεσε: «Αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε ούτε και θέλουμε να την αποδεχτούμε. Απαιτούμε να μπει εδώ και τώρα ένα τέλος».

Στη συγκέντρωση απηύθυνε χαιρεστιμό το μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ Γιάννης Παϊδας, που αναφέρθηκε στις επιπτώσεις από την εφαρμογή μέτρων, όπως η κινητικότητα, η διαθεσιμότητα και η αξιολόγηση.

Πορείες πραγματοποιούν οι πρώην εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και πλήθος διαδηλωτών.

Σε εξέλιξη η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ που ξεκίνησε πριν από λίγη ώρα στην Πλατεία Αριστοτέλους με εκατοντάδες άτομα.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται ομιλίες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία, αναφέρει το thesstoday.gr

Παρών στη συγκέντρωση είναι και ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας καθώς και και η Ελένη Γερασιμίδου, βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης με το ΚΚΕ.

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν και οι αντιεξουσιαστές στην Θεσσαλονίκη.

Τα άτομα που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Καμάρας ξεκίνησαν πριν από λίγο την πορεία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει το seleo.gr, οι δυνάμεις των ΜΑΤ τους έχουν σταματήσει στην Αγίας Σοφίας και περιμένουν για να τους αφήσουν να συνεχίσουν.

Σημειώνεται ότι στην πορεία συμμετέχουν και οι συγκεντρωμένοι ενάντια στα μεταλεία της Χαλκιδικής.

Αγρότες πέταξαν ντομάτες στις διμοιρίες των ΜΑΤ

s

Αγρότες που συμμετέχουν στην πορεία του ΠΑΜΕ πέταξαν ντομάτες μπροστά στις διμοιρίες των ΜΑΤ που έχουν παραταχθεί στην Εγνατία πριν από την έκθεση.

Οι αγρότες σταμάτησαν στο σημείο και θα μοιράσουν ροδάκινα στους διαδηλωτές.

Μικροένταση με αντιεξουσιαστές στην Αγγελάκη

Άναψαν για λίγο τα αίματα στην Αγγελάκη, όταν πέρασε η πορεία των αντιεξουσιαστών μπροστά από άντρες των ΜΑΤ στην οδό Αγγελάκη.

Όπως αναφέρει το voria.gr, oμάδα ατόμων φώναζε συνθήματα κατά των αστυνομικών, προκλήθηκε ένταση και τα ΜΑΤ έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών.

Νωρίτερα, οι αστυνομικές αρχές έκλεισαν το δρόμο στους αντιεξουσιαστές και δεν τους επέτρεψαν να πλησιάσουν το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Ολοκληρώθηκαν χωρίς επεισόδια τα συλλαλητήρια

Χωρίς επεισόδια ολοκληρώθηκαν τα προγραμματισμένα συλλαλητήρια που διοργανώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο των εγκαινίων της ΔΕΘ.

Οι πορείες που ξεκίνησαν από τρία διαφορετικά σημεία, κατάληξαν έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ, όπου φώναξαν συνθήματα και στη συνέχεια διαλύθηκαν.

Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε και η πορεία που πραγματοποίησε νωρίτερα το ΠΑΜΕ με τερματισμό στο λιμάνι.

Αυτή την ώρα παραμένουν κοντά στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ μικρές ομάδες διαδηλωτών και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαθίσταται σταδιακά.