ΕΛΛΑΔΑ

Αμφιλοχία: Άγρια καταδίωξη με δύο τραυματίες ληστές

Αμφιλοχία: Άγρια καταδίωξη με δύο τραυματίες ληστές

Οι δύο δράστες πίστευαν, ότι είχαν σχεδιάσει με κάθε λεπτομέρεια τη ληστεία έξω από τα ΕΛ.ΤΑ. της περιοχής Στράτου Αιτωλοακαρνανίας.

Τελικά όμως μετά από καταδίωξη έπεσαν από την μοτοσικλέτα στην οποία επέβαιναν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά και να συλληφθούν από τους αστυνομικούς.

Η ληστεία έγινε λίγο μετά από τις εννέα το πρωί. Οι δράστες γνώριζαν ότι σήμερα θα μοίραζε τις συντάξεις ο ταχυδρόμος στην περιοχή και άρα θα είχε αρκετά χρήματα μαζί του. Του έστησαν λοιπόν ενέδρα έξω από τα ΕΛΤΑ. Μόλις ο ταχυδρόμος πάρκαρε το αυτοκίνητο του, τον πλησίασαν φορώντας κράνη. Με την απειλή ενός πιστολιού άρπαξαν δύο τσάντες που περιείχαν περίπου 10.000 ευρώ και στη συνέχεια διέφυγαν με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Αμέσως σήμανε συναγερμός στην αστυνομία, με αποτέλεσμα να στηθούν μπλόκα σε όλες τις πιθανές εξόδους διαφυγής. Τελικά οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους εντοπίσουν σε έναν επαρχιακό δρόμο στην περιοχή του Σπάρτου Αμφιλοχίας. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό. Οι κακοποιοί στάθηκαν άτυχοι, καθώς έπεσαν από τη μοτοσικλέτα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά και να τους συλλάβουν οι αστυνομικοί. Οι ληστές μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο του Αγρινίου για τις πρώτες βοήθειες, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, θα παραμείνει ο ένας για νοσηλεία, ενώ ο συνεργός του θα οδηγηθεί στην ασφάλεια. Οι δύο ληστές είναι Έλληνες, ηλικίας 33 και 38 ετών, ενώ ο ένας απ ' αυτούς είναι σεσημασμένος για κλοπές και είχε κάνει φυλακή. Οι αστυνομικοί βρήκαν το πιστόλι τύπου τοκάρεφ που χρησιμοποίησαν στη ληστεία, αλλά και τη μοτοσικλέτα, η οποία πιθανότατα είναι κλεμμένη.