ΕΛΛΑΔΑ

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από τις νυχτερινές ώρες σήμερα Τετάρτη (22-10-2014) και από τα βορειοδυτικά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ):

Αύριο Πέμπτη (23-10-2014) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα με πρόσκαιρη βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα και από τα βόρεια και το πρωί κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Μεθαύριο Παρασκευή (24-10-2014) βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές. Ύφεση των φαινόμενων προβλέπεται από τις βραδινές ώρες στη δυτική Ελλάδα.

Το Σάββατο (25-10-2014) τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν τις ανατολικές και βόρειες περιοχές με βαθμιαία εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες. Σταδιακά και από τα βόρεια θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι που στο Αιγαίο η έντασή τους θα φτάσει τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά η πρόβλεψη του καιρού για αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και τις πρωινές ώρες στα δυτικά και νότια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν από τη νύχτα στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βορειοδυτικά.

Στην Αττική θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και βαθμιαία βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 20 βαθμούς Κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Εξασθένηση των φαινόμενων από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα ασθενήσουν και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα είναι τις πρωινές ώρες ισχυρές.
Άνεμοι: βορειοδυτικοί 5 τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα ασθενήσουν κατά τόπους και το βράδυ θα στραφούν σε νότιους 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς Κκελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες. Πρόσκαιρη βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 17 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Εξασθένηση των φαινόμενων τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τις πρωινές ώρες τοπικά 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: από 18 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε επίσης:

Καραμπόλα ΕΟ Αθηνών-Λαμίας: Τι υποστηρίζει ο οδηγός της νταλίκας (pics-vid)