ΕΛΛΑΔΑ

Ιατρικός Σύλλογος: Κινδυνεύει η Δημόσια Υγεία

Ιατρικός Σύλλογος: Κινδυνεύει η Δημόσια Υγεία
Παρέμβαση εισαγγελέα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας...

Παρέμβαση εισαγγελέα για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της Αθήνας και τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία των πολιτών ζητάει μέσω του newsbomb.gr ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης, ο οποίος πήγε στο ιατρείο που έχει στήσει ο Ερυθρός Σταυρός στο σταθμό του Μετρο στο Σύνταγμα για παροχή πρώτων βοηθειών.

“Είναι μια αδιανόητη κατάσταση αυτή που ζούμε. Βρίσκομαι στο ιατρείο του Ερυθρού Σταυρού στο Σύνταγμα. Η ατμόσφαιρα μέσα στο σταθμό του Μετρό είναι αποπνυκτική. Στο ιατρείο βρίσκονται δεκάδες άνθρωποι με αναπνευστικά κυρίως προβλήματα.

Η κατάσταση αυτή χρήζει παρέμβασης από τον Υπουργό Υγείας για να σταματήσουν άμεσα οι ρίψεις. Θα ζητήσουμε παρέμβαση Εισαγγελέα για να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν με τη δημόσια υγεία”.

Στο πρόχειρο ιατρείο που έστησε ο Ερυθρός Σταυρός προσφέρονταν απο νωρίς οι πρώτες βοήθειες στον κόσμο.Τουλάχιστον 40 άτομα που αντιμετώπιζαν σοβαρότερα προβλήματα υγείας, μεταφέρθηκαν με συρμούς του μετρό από το Σύνταγμα στο Μέγαρο Μουσικής και από εκεί τους παραλάμβαναν τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία αδυνατούσαν να πλησιάσουν στο σταθμό του Συντάγματος.

Συνολικά, σήμερα μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της Αθήνας 105 πολίτες και 45 αστυνομικοί, ενώ τρία άτομα χρειάστηκε να παραμείνουν για νοσηλεία.