ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στη Χίο - Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 19χρονου: «Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω»

Τραγωδία στη Χίο - Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 19χρονου: «Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω»
politischios.gr

Δύσκολες ώρες περνούν στην Αθήνα οι γονείς και τα τρία αδέρφια του 19χρονου, καθώς πενθούν για τον άδικο χαμό του Σταύρου. Συγκλονισμένη παρακολουθεί η χώρα τις λεπτομέρειες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τα αίτια του δυστυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής (4/8) στη Δασκαλόπετρα της Χίου.

 

Συντετριμμένος ο πατέρας του 19χρονου ζητά να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους. «Ήταν η κακιά στιγμή. Δεν έχω να πω τίποτα για το περιστατικό. Να φροντίσει η πολιτεία να βρει τα σφάλματα και να αποδώσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Το παιδί μου δεν γυρίζει πίσω. Ήταν θέλημα Θεού», σημειώνει μιλώντας στο Οpen.

«Μου τηλεφώνησε το βραδύ της Κυριακής η κόρη μου και μου είπε ότι δεν έχει καλά νέα για τον Σταύρο. Μου είπε ότι έπεσε η μπασκέτα πάνω του και είναι στο νοσοκομείο. Είναι ένα δυνατό χτύπημα της μοίρας. Ο Σταύρος ήταν ένα παιδί με πολύ μεγάλες προοπτικές. Ήταν ευφυής. Ήταν πολύ ταλαντούχος. Ήταν πράος και ήρεμος. Δυστυχώς ήταν πολύ άτυχος. Ούτε που φανταζόμουν ποτέ ότι θα του συνέβαινε κάτι τέτοιο», λέει ο παππούς του άτυχου νέου.

«Λουκέτο» στο γηπεδάκι

Στη σύλληψη ενός μηχανικού της Πολεοδομίας του δήμου Χίου προχώρησαν οι Αρχές την Δευτέρα (5/8). Μετά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα ο μηχανικός αφέθηκε ελεύθερος, ενώ υποστήριξε ότι οι μπασκέτες τοποθετήθηκαν πολλά χρόνια πριν εκείνος βρεθεί στον δήμο και ότι ποτέ δεν του ζητήθηκε να ελεγχθούν.

Ο μηχανικός υπηρετούσε στην τεχνική υπηρεσία του πρώην δήμου Ομηρούπολης και φαίνεται πως είχε την ευθύνη επίβλεψης του έργου, σύμφωνα με το δημοσίευμα του astraparis.gr.

Πώς έγινε το τραγικό δυστύχημα

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής (4/8) στην περιοχή της Δασκαλόπετρας του Βροντάδου στη Χίο. Ο άτυχος 19χρονος περίμενε στο γηπεδάκι της περιοχής μαζί με συνομηλίκους του προκειμένου να τους μεταφέρει στην πόλη γονέας ενός άλλου παιδιού που βρίσκονταν στην παρέα.

Στο μεσοδιάστημα οι νεαροί ανέμεναν στο γηπεδάκι του μπάσκετ όπου πάνω στο παιχνίδι, η μπασκέτα αποκολλήθηκε μαζί με τη βάση της από το έδαφος, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω στον 19χρονο, ο οποίος στη συνέχεια σωριάστηκε αιμόφυρτος.

Παρά τις προσπάθειες των ιατρών και των νοσηλευτών, ο άτυχος 19χρονος υπέκυψε στα τραύματά του λίγη ώρα αργότερα ενώ είχε ήδη μεταφερθεί στο «Σκυλίτσειο» Νοσοκομείο Χίου για την παροχή πρώτων βοηθειών από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο 19χρονος, μόνιμος κάτοικος Αμαρουσίου Αττικής, βρίσκονταν στη Χίο για διακοπές.

Δείτε στην gallery φωτογραφίες από τη μπασκέτα:

«Τα τελευταία χρόνια δεν έχω δει ποτέ κανέναν να κάνει συντήρηση στην μπασκέτα», η οποία «ήταν πιασμένη σε πολύ ψιλό τσιμέντο» επισημαίνει αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο politischios.gr, τονίζοντας ότι πρέπει να ληφθούν όλα τα επίσημα μέτρα για τη βελτίωση των υποδομών και την ασφάλεια σε αυτές.

Για το συμβάν τους ενημέρωσε φίλος του 19χρονου, ο οποίος «ήταν σε κατάσταση πανικού». Φτάνοντας στο σημείο, βρήκαν το νεαρό «πεσμένο σε ένα λουτρό αίματος».

«Κάρφωσε στην μπασκέτα και όπως κάρφωσε προφανώς κρεμάστηκε, η μπασκέτα ξεκόλλησε από τη βάση και με το πέσιμο και με το βάρος της μπασκέτας, έπεσε το παιδί πίσω. Χτύπησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού», περιγράφει αυτόπτης μάρτυρας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Το συγκλονιστικό μήνυμα στο σημείο της τραγωδίας

Στο σημείο που έχασε τη ζωή του, ο 19χρονος, μία φίλη του άφησε ένα σημείωμα που ραγίζει καρδιές…

«Μας κοιτάς από ψηλά με τα λευκά φτερά σου. Η νιότη σου θα μείνει αιώνια και θα είσαι ήδη από τώρα στην Βασιλεία Του. Δε πονάς. Δε κλαις. Δεν κρυώνεις. Μας ζητάς μια προσευχή κι εσύ θα μεσιτεύεις για όλους μας πάνω απ’ τον γαλάζιο ουρανό. Στα πόδια της αφρισμένης θάλασσας οι άγγελοι ψάλλουν και υμνούν και στοργικά σε οδηγούν στους ανθισμένους κήπους του Παραδείσου. Λάμπουν τα μάτια, χτυπάει η καρδιά, ποθεί η ψυχή. Είσαι κοντά Του», έγραψε…

Ελεύθερος ο δήμαρχος, μετά το δυστύχημα

Ελεύθερος αφέθηκε ο δήμαρχος Χίου, Μανώλης Βουρνούς, από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Χίου, η οποία διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης καθώς και πραγματογνωμοσύνης, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια και οι συνθήκες του δυστυχήματος.

Ο δήμαρχος είχε προσαχθεί στην εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτοφώρου με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας. Όμως, κρίθηκε ότι για τον συγκεκριμένο χώρο δεν είναι υπεύθυνος ο ίδιος και κατ' επέκταση ο δήμος Χίου, αλλά η τοπική κοινότητα. Ο κ. Βουρνούς είχε παρουσιαστεί τα ξημερώματα της Δευτέρας -μετά τη δημοσιοποίηση του τραγικού συμβάντος- αυτοβούλως στην Αστυνομική Διεύθυνση Χίου, αναλαμβάνοντας την ευθύνη του γεγονότος.

Σημειώνεται, ότι η μπασκέτα είχε τοποθετηθεί στο γήπεδο τουλάχιστον πριν από 20 χρόνια και ήταν -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας- στερεωμένη στο έδαφος με μερικά εκατοστά βάθος τσιμέντου, χωρίς να έχει βιδωθεί σε υποδαπέδια υποδομή, όπως θα έπρεπε σύμφωνα με τις προδιαγραφές.

Η δήλωση του δημάρχου Χίου

«Χάθηκε η ζωή ενός ανθρώπου την ώρα που πήγε να παίξει και όλοι είμαστε συντετριμμένοι από το γεγονός.
Παρουσιάστηκα αυτοβούλως προκειμένου να διευκολύνω τη διαδικασία της διερεύνησης από τη δικαιοσύνη σε αυτά τα πρώτα στάδια και μετά την ολοκλήρωση της επέστρεψα στα καθήκοντα μου.
Από τις αστυνομικές αρχές ενημερώθηκα ότι θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για την αναζήτηση των υπαιτίων.
Στο Δήμο της Χίου είμαστε ασφαλώς έτοιμοι να συμβάλλουμε με κάθε τρόπο στη διερεύνηση της υπόθεσης.
Ζήτησα από τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν έκτακτο έλεγχο σε όλες τις παρόμοιες εγκαταστάσεις του Δήμου Χίου.
Όπως είναι γνωστό, λόγω του απορρήτου της διαδικασίας, δεν επιτρέπεται να υπεισέλθω στην ουσία της υπόθεσης μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα.
Εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του νέου παιδιού
».

Θεοδωρικάκος: Θα διερευνηθεί πλήρως ο θάνατος του 19χρονου στη Χίο

Τη βαθιά του θλίψη για τον 19χρονο εξέφρασε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι «είναι αυτονόητο πως η υπόθεση θα διερευνηθεί πλήρως από τις αρμόδιες κρατικές αρχές».

Εξάλλου, τη βαθιά θλίψη και τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του άτυχου νεαρού, εξέφρασε εκ μέρους των μελών των Επιτροπών (της Βουλής) Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Μορφωτικών Υποθέσεων ο προεδρεύων Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ, politischios.gr, astraparis.gr, Star και Open

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ στην Ικαρία: Η τελευταία ανάρτηση στο Facebook της 34χρονης που αγνοείται (pics)

Σχετικές ειδήσεις