ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Τραμπ: «Έτσι θα τον νικήσουμε - Εφαρμόζουμε νόμο πολέμου»

Κορονοϊός - Τραμπ: «Έτσι θα τον νικήσουμε - Εφαρμόζουμε νόμο πολέμου»

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις«Ολοκληρωτικό θρίαμβο» υποσχέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τη μάχη κατά της πανδημίας του Covid 19.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε υποσχέθηκε στον αμερικανικό λαό ότι θα λάβει δραστικά μέτρα κατά του κορονοϊού καθώς επίσης ότι θα ενεργοποιήσει νόμο που εφαρμοζόταν σε καιρό πολέμου για να πιέσει την αμερικανική βιομηχανία να παράξει τις απαραίτητες ιατρικές προμήθειες.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ

Ο νόμος που θα ενεργοποιηθεί για να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορωνοϊού εφαρμόστηκε το 1950, στο ξέσπασμα του πολέμου της Κορέας, και δίνει στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση την εξουσία να διατάξει τη δημιουργία του απαραίτητου εξοπλισμού.

Στην περίπτωση του κορωνοϊού, θα εξασφαλιστεί βάσει του νόμου, ότι θα παραχθούν περισσότερες προστατευτικές μάσκες και αναπνευστήρες.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνέκρινε τις προσπάθειες καταπολέμησης του κορονοϊού με εκείνες που καταβλήθηκαν στη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Πλωτό νοσοκομείο" θα σταλεί στη Νέα Υόρκη

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα στείλει ένα «πλωτό νοσοκομείο» στη Νέα Υόρκη προκειμένου να αντιμετωπίσει τις ροές των ασθενών που αναμένονται από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

«Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα οργανώσει την αποστολή ενός πλωτού νοσοκομείου, του US Comfort, που διαθέτει 1000 δωμάτια και χειρουργεία» και θα αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης, είπε ο κυβερνήτης Άντριου Κουόμο, σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

«Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό μέτρο, ξεκάθαρα. Πρόκειται στην κυριολεξία για ένα πλωτό νοσοκομείο, που θα ενισχύσει τις δυνατότητες που έχουμε. Ο πρόεδρος (Ντόναλντ Τραμπ) είπε θα το στείλει αμέσως» συμπλήρωσε ο ίδιος, χωρίς να διευκρινίσει από πού απέπλευσε ή πότε θα φθάσει στη Νέα Υόρκη.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι από τις πλέον πληγείσες από την επιδημία του νέου κορονοϊού, καταμετρώντας σήμερα 2.300 κρούσματα για περίπου 20 εκατομμύρια κατοίκους.

Εδώ και ημέρες, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ζητάει την παρέμβαση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για να αυξηθούν οι νοσοκομειακές δυνατότητες, που σήμερα περιλαμβάνουν 53.000 κρεβάτια, εκ των οποίων 3.000 κρεβάτια στις μονάδες εντατικής θεραπείας, σύμφωνα με τον κυβερνήτη.

Οι προβλέψεις που γίνονται για τη διασπορά του ιού δείχνουν ότι ενδεχομένως θα χρειαστούν 110.000 κρεβάτια εκ των οποίων 37.000 σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις επόμενες 45 ημέρες, λέει ο κυβερνήτης.

Ο Δημοκρατικός κυβερνήτης, άκρως επικριτικός προς τον Λευκό Οίκο στην αρχή της κρίσης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τον «διάλογο» με τον Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα.

«Βρισκόμαστε σε πόλεμο και είμαστε στα ίδια χαρακώματα» είπε ο κυβερνήτης. «Μπορώ να σας πω ότι έχει δεσμευτεί πλήρως να προσπαθήσει να βοηθήσει τη Νέα Υόρκη. Είναι πολύ δημιουργικός και ενεργητικός».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα ότι θα επικαλεστεί το Διάταγμα Αμυντικής Παραγωγής για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, εφαρμόζοντας έναν νόμο που επιτρέπει στην αμερικανική κυβέρνηση να επιταχύνει την παραγωγή του απαραίτητου εξοπλισμού.

Ο Τραμπ επιβεβαίωσε ότι ένα πλωτό νοσοκομείο θα σταλεί στη Νέα Υόρκη κι ένα δεύτερο νοσοκομείο-πλοίο θα σταλεί στη Δυτική Ακτή.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πήγε στον γιατρό και διαγνώσθηκε με κορονοϊό – Δεν φαντάζεσθε τι αποκαλύφθηκε (pics)

Κορονοϊός: Πόσοι έχουν τα συμπτώματα στην Ελλάδα – Δείτε αναλυτικούς χάρτες

Σχετικές ειδήσεις