ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - «Βόμβα» επιστήμονα: Ο ιός «θα μείνει μαζί μας» για τα επόμενα δύο χρόνια

Κορονοϊός - «Βόμβα» επιστήμονα: Ο ιός «θα μείνει μαζί μας» για τα επόμενα δύο χρόνια
ap

Ένας στους τέσσερις ασθενείς με κορονοϊό στις ΗΠΑ δεν εμφανίζει συμπτώματα της νόσου, όπως δηλώνει ο επικεφαλής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) της χώρας, Δρ. Ρόμπερτ Ρέντφιλντ.

Μιλώντας στο NPR, ο Δρ. Ρέντφιλντ υπογράμμισε πως αυτή η διαπίστωση εξηγεί, πιθανότατα, το γιατί τα κρούσματα στις ΗΠΑ συνεχίζουν να εξαπλώνονται.

Ο ίδιος ο Ρέντφιλντ εκτίμησε ότι ο φονικός ιός «θα μείνει μαζί μας» για τα επόμενα δύο χρόνια και εξέφρασε την ελπίδα ότι το σύστημα Υγείας θα είναι πιο έτοιμο να υποδεχτεί το «δεύτερο κύμα» της νόσου.

«Αυτός ο ιός πρόκειται να μείνει μαζί μας. Ελπίζω ότι θα περάσουμε από αυτό το πρώτο κύμα και θα έχουμε λίγο χρόνο να προετοιμαστούμε για το δεύτερο κύμα. Ελπίζω ότι ο ιδιωτικός τομέας με την εφευρετικότητά του σε συνεργασία με την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας θα αναπτύξει ένα εμβόλιο που τελικά θα αλλάξει τον αντίκτυπο αυτού του ιού», είπε χαρακτηριστικά ο Ρέντφιλντ.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Κορονοϊός: Αυτά είναι τα δύο βασικά συμπτώματα του ιού που έχουν σχεδόν όλοι

Κορονοϊός: Δείτε πότε τελειώνει η καραντίνα για όσους έχουν νοσήσει (pics)

Κορονοϊός: Αφήνει βλάβες στους πνεύμονες ο ιός; Ποια είναι η αλήθεια;

Ξεπέρασαν το φράγμα των 200.000 κρουσμάτων

Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεπέρασαν την Τετάρτη (01/04) το φράγμα των 200.000 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Η πανδημία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 4.476 ανθρώπους στη χώρα, και ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων έφτασε τα 203.608, με τις ΗΠΑ να καταγράφουν μακράν τον μεγαλύτερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι το επίκεντρο της πανδημίας στις ΗΠΑ, με τουλάχιστον 1.900 νεκρούς, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της, Άντριου Κουόμο.

Σε μια προσπάθεια περιορισμού της αυξανόμενης εξάπλωσης του ιού, περισσότεροι από 8 στους 10 Αμερικανούς καλούνται να μείνουν σπίτι.

Ο Λευκός Οίκος εκτιμά ότι η ασθένεια ενδέχεται να σκοτώσει από 100.000 έως 240.000 ανθρώπους στη χώρα εάν τηρηθούν οι σημερινοί περιορισμοί, σε σύγκριση με 1,5 έως 2,2 εκατομμύρια θύματα χωρίς την εφαρμογή μέτρων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

ΣΟΚ: Πέθανε ξαφνικά στα 42 του χρόνια Έλληνας ηθοποιός (Pics)