ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Τρομακτική πρόβλεψη - «Έρχεται και δεύτερο κύμα του ιού»

Κορονοϊός: Τρομακτική πρόβλεψη - «Έρχεται και δεύτερο κύμα του ιού»

Μπορεί η Κίνα να έβγαλε από το lockdown αλλά οι ειδικοί έχουν πολύ διαφορετική άποψη.

Συμπληρώνονται 100 ημέρες από την ανακοίνωση της Κίνας για μια «άγνωστη λοίμωξη του αναπνευστικού» και ήδη οι πρώτες συζητήσεις για ένα δεύτερο κύμα του κορονοϊού, μετά την άρση της καραντίνας στην Ουχάν, ξεκίνησαν.

«Η Κίνα εφάρμοσε ένα πολύ επιθετικό πλάνο αποκλεισμού και κατάφερε να αποκρούσει το πρώτο κύμα της covid-19. Όμως ο κίνδυνος είναι εδώ και η πιθανότητα ενός δεύτερου κύματος με πολλούς νεκρούς από το νέο κορονοϊό, είναι πραγματικά αληθινή», δήλωσε ο εκ των επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, καθηγητής Joseph T Wu, που ασχολείται με την εύρεση ενός εμβολίου κατά του ιού.

«Ενώ αυτά τα μέτρα ελέγχου φαίνεται να έχουν μειώσει τον αριθμό των λοιμώξεων σε πολύ χαμηλά επίπεδα, χωρίς ανοσία έναντι της Covid-19, ο αριθμός των μολυσμένων θα μπορούσε εύκολα να αυξηθούν σημαντικά, καθώς οι επιχειρήσεις, τα εργοστάσια και τα σχολεία θα επανέρχονται σταδιακά και θα αυξήσουν την επαφή των ανθρώπων με τις εισαγόμενες περιπτώσεις από το εξωτερικό, καθώς η πανδημία συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκοσμίως», πρόσθεσε ο Wu.

Όσο για τη μοναδική λύση;

Δείτε στην gallery τι είπε:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Θρήνος: Νεκρή γνωστή τραγουδίστρια - Ήταν μόλις 25 ετών

Σχετικές ειδήσεις