ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος: Κομμωτής κούρεψε 84 πελάτες ενώ ήταν θετικός στον κορονοϊό

Σάλος: Κομμωτής κούρεψε 84 πελάτες ενώ ήταν θετικός στον κορονοϊό
Pixabay

Ένας κομμωτής με κορονοϊό στο Μιζούρι των ΗΠΑ δούλεψε για οκτώ ημέρες ενώ ήταν συμπτωματικός, εκθέτοντας στον ιό έως και 91 πελάτες και συνεργάτες, ανέφεραν αξιωματούχοι υγείας.

«Συγκεκριμένα 84 πελάτες του κομμωτηρίου που εκτέθηκαν στον ιό ενημερώθηκαν», δήλωσε ο Clay Goddard, διευθυντής του Τμήματος Υγείας Springfield-Greene County. Εκτός από τους πελάτες, επτά συνεργάτες της επιχείρησης ενημερώθηκαν επίσης για έκθεση στον κορονοϊό.

Η υπόθεση επισημαίνει τις απειλές της εξάπλωσης του ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς οι επιχειρήσεις ανοίγουν ξανά μετά από εβδομάδες περιορισμών.

Δεν είναι σαφές πότε ο κομμωτής βρέθηκε θετικός στον ιό, ωστόσο πιστεύεται ότι κόλλησε κατά τη διάρκεια ταξιδιού.

Ο κομμωτής δούλεψε έως τις 12 Μαΐου, σύμφωνα με αξιωματούχους υγείας. Εκείνες τις ημέρες, επιχειρήσεις όπως κομμωτήρια είχαν την άδεια να λειτουργούν στην πολιτεία, σύμφωνα με το cnn.

«Ο κομμωτής και οι πελάτες φορούσαν καλύμματα προσώπου. Οι 84 πελάτες που ενδέχεται να εκτέθηκαν άμεσα θα ειδοποιηθούν από το Τμήμα Υγείας και θα τους γίνουν τεστ, όπως και στους επτά συνεργάτες», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Υγείας του Springfield-Greene County. «Έχουμε την ελπίδα ότι επειδή φορούσαν τα καλύμματα προσώπων, δεν θα προκύψουν επιπλέον περιπτώσεις».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα: Το μήνυμα της 34χρονης Ιωάννας μέσα από το νοσοκομείο