ΚΟΣΜΟΣ

«Θαύμα»: Βρέφος 5 μηνών νίκησε τον κορονοϊό μετά από 32 μέρες σε κώμα

«Θαύμα»: Βρέφος 5 μηνών νίκησε τον κορονοϊό μετά από 32 μέρες σε κώμα
Pixabay

Αφού πέρασε ένα μήνα που ήταν σε τεχνητό κώμα λόγω του Covid-19, ο Dom, ένα βρέφος πέντε μηνών στη Βραζιλία, πηγαίνει στο σπίτι του

Ο μικρός πέρασε 54 μέρες σε νοσοκομείο, εκ των οποίων τις 32 ήταν σε κώμα με αναπνευστήρα, σύμφωνα με όσα είπε ο πατέρας του στο CNN.

«Είχε κάποια δυσκολία στην αναπνοή και οι γιατροί πίστευαν ότι ήταν βακτηριακή λοίμωξη. Αλλά το φάρμακο δεν λειτούργησε και χειροτέρευσε. Τότε εγώ και η σύζυγός μου αποφασίσαμε να τον πάμεσε άλλο νοσοκομείο και του έκαναν τεστ. Ήταν κορονοϊός», δήλωσε ο Wagner Andrade.

Άγνωστο παραμένει πώς κόλλησε ο μικρός τον ιό. Σύμφωνα με τον πατέρα του μπορεί να εκτέθηκε κατά τη διάρκεια επίσκεψης σε σπίτι συγγενή.

«Η γυναίκα μου παρατήρησε θόρυβο στην αναπνοή του. Καλέσαμε γιατρούς και μία από αυτούς μας είπε να ηχογραφήσουμε την ανάσα του. Όταν το άκουσε, μας είπε να πάμε αμέσως στο νοσοκομείο».

vrefos.jpg
Η Βραζιλία κατατάσσεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θανάτων που οφείλονται στην COVID-19Twitter

Ο Andrade και η σύζυγός του, Viviane Monteiro, λένε ότι ήταν ένα «θαύμα» που ο Dom ανέκαμψε.

Η Βραζιλία κατατάσσεται στην τέταρτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θανάτων που οφείλονται στην COVID-19, με τον συνολικό απολογισμό να ανέρχεται πλέον σε 28.834 νεκρούς, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και να ξεπερνά αυτόν της Γαλλίας.

Οι μοναδικές τρεις χώρες οι οποίες μετρούν επισήμως περισσότερους νεκρούς από ό,τι η Βραζιλία εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού σε όλο τον πλανήτη είναι οι ΗΠΑ (103.758), το Ηνωμένο Βασίλειο (38.376) και η Ιταλία (33.340). Η Γαλλία καταλαμβάνει πλέον την πέμπτη θέση (28.771) σε αυτή την μακάβρια κατάταξη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση με βιτριόλι: Οι φωτογραφίες που θα οδηγήσουν στην «μαυροφορεμένη»