ΚΟΣΜΟΣ

Η αδελφή του Κιμ απειλεί τη Νότια Κορέα - «Μπάσταρδα σκυλιά οι αποστάτες»

Η αδελφή του Κιμ απειλεί τη Νότια Κορέα - «Μπάσταρδα σκυλιά οι αποστάτες»
Associated Press

Η Κιμ Γιο Γιονγκ, η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν, έκανε μία «δυναμική» εμφάνιση στο πολιτικό προσκήνιο της Βόρειας Κορέας, απειλώντας τη Νότια Κορέα ότι θα πληρώσει ακριβό τίμημα αν δεν βάλει τέλος στην «προπαγάνδα με φυλλάδια».

Η ισχυρή αδελφή του 36χρονου ηγέτη, με ανακοίνωσή της, που μεταδόθηκε από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), κάλεσε την Σεούλ να συγκρατήσει τους αποστάτες, που πετούν με μπαλόνια προπαγανδιστικά φυλλάδια στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, τα φυλλάδια εστάλησαν πέρα από τα σύνορα κρυμμένα σε 500.000 μπαλόνια και επέκριναν τον Κιμ Γιονγκ Ουν για τις πυρηνικές απειλές. Προηγούμενα μηνύματα που είχαν σταλεί με τον ίδιο τρόπο καταδίκαζαν τη Βόρεια Κορέα για το ιστορικό της αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Κιμ Γιο- Γιονγκ απείλησε ότι η Βόρεια Κορέα θα εξετάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας που υπέγραψε με τη Νότια Κορέα το 2018 αν οι ακτιβιστές συνεχίσουν να στέλνουν μηνύματα κατά της χώρας. «Αν μια τέτοια ενέργεια με σατανική πρόθεση διαδραματιστεί μπροστά στα μάτια μας, υπό το πρόσχημα της ελευθερίας ατόμων και της ελευθερίας έκφρασης, οι αρχές της Νότιας Κορέας θα αντιμετωπίσουν τη χειρότερη φάση σύντομα», τόνισε η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

«Μιλώντας καθαρά, οι αρχές της Νότιας Κορέας θα αναγκαστούν να πληρώσουν ακριβό τίμημα αν αφήσουν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, βρίσκοντας δικαιολογίες», συμπλήρωσε. Παράλληλα, η Κιμ Γιο- Γιονγκ, που έχει ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί ως de facto επιτελάρχης του αδελφού της, αναφέρθηκε σε αυτούς που έχουν αυτομολήσει αποκαλώντας τους «μπάσταρδα σκυλιά» και «αποβράσματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κιμ Γιο Τζονγκ υπηρετεί ανεπίσημα ως επικεφαλής του προσωπικού του αδελφού της και τα δύο τελευταία χρόνια εμφανίζεται συχνότερα στο προσκήνιο και στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ Ουν. Επίσημα έχει αναδειχθεί σε υποδιευθύντρια της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν: «Εγώ τη δολοφόνησα» (pics)