ΚΟΣΜΟΣ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Εμφανίστηκε μετά από 15 μέρες – Τι φοβάται

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν: Εμφανίστηκε μετά από 15 μέρες – Τι φοβάται
Associated Press

Πλέον οι εμφανίσεις του είναι σπάνιες….

Με ένα λευκό πουκάμισο εμφανίστηκε μετά από 15 ημέρες ο Κιμ Γιονγκ Ουν στη 13η συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας.

Ο ηγέτης του καθεστώτος που είχε να δώσει σημεία ζωής από το Σάββατο 23 Μαΐου (αυτό για ακόμα μια φορά έγινε αφορμή για φήμες και σενάρια, που υποστήριζαν πως αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας) φαίνεται να είναι καλά στην υγεία του, αλλά κρατά την απόσταση των δύο μέτρων από τους υπόλοιπους συνέδρους από φόβο μήπως μολυνθεί από κορονοϊό.

Αν και μετά το ξέσπασμα της πανδημίας η Βόρεια Κορέα υποστήριζε πως δεν έχει κρούσματα της νόσου Covid 19, η γειτνίαση με την Κίνα δεν άφηνε περιθώρια για καμία χώρα, να πιστέψει τον παραπάνω ισχυρισμό.

Η αδελφή του Κιμ απειλεί τη Νότια Κορέα

Η ισχυρή αδελφή του 36χρονου ηγέτη, με ανακοίνωσή της, που μεταδόθηκε πρόσφατα από το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων (KCNA), κάλεσε την Σεούλ να συγκρατήσει τους αποστάτες, που πετούν με μπαλόνια προπαγανδιστικά φυλλάδια στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ των δύο χωρών.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, τα φυλλάδια εστάλησαν πέρα από τα σύνορα κρυμμένα σε 500.000 μπαλόνια και επέκριναν τον Κιμ Γιονγκ Ουν για τις πυρηνικές απειλές. Προηγούμενα μηνύματα που είχαν σταλεί με τον ίδιο τρόπο καταδίκαζαν τη Βόρεια Κορέα για το ιστορικό της αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Η Κιμ Γιο- Γιονγκ απείλησε ότι η Βόρεια Κορέα θα εξετάσει το ενδεχόμενο ακύρωσης της συμφωνίας που υπέγραψε με τη Νότια Κορέα το 2018 αν οι ακτιβιστές συνεχίσουν να στέλνουν μηνύματα κατά της χώρας. «Αν μια τέτοια ενέργεια με σατανική πρόθεση διαδραματιστεί μπροστά στα μάτια μας, υπό το πρόσχημα της ελευθερίας ατόμων και της ελευθερίας έκφρασης, οι αρχές της Νότιας Κορέας θα αντιμετωπίσουν τη χειρότερη φάση σύντομα», τόνισε η αδελφή του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Δείτε φωτογραφίες στην gallery:

«Μιλώντας καθαρά, οι αρχές της Νότιας Κορέας θα αναγκαστούν να πληρώσουν ακριβό τίμημα αν αφήσουν να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, βρίσκοντας δικαιολογίες», συμπλήρωσε. Παράλληλα, η Κιμ Γιο- Γιονγκ, που έχει ισχυροποιηθεί τα τελευταία χρόνια και λειτουργεί ως de facto επιτελάρχης του αδελφού της, αναφέρθηκε σε αυτούς που έχουν αυτομολήσει αποκαλώντας τους «μπάσταρδα σκυλιά» και «αποβράσματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κιμ Γιο Τζονγκ υπηρετεί ανεπίσημα ως επικεφαλής του προσωπικού του αδελφού της και τα δύο τελευταία χρόνια εμφανίζεται συχνότερα στο προσκήνιο και στο πλευρό του Κιμ Γιονγκ Ουν. Επίσημα έχει αναδειχθεί σε υποδιευθύντρια της Κεντρικής Επιτροπής του Εργατικού Κόμματος.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση - Βιτριόλι: Στενεύει ο κλοιός για τη δράστιδα - Τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ