ΕΛΛΑΔΑ

Απαγωγή Μαρκέλλας: Αυτή είναι η 33χρονη που άρπαξε το κορίτσι (pics)

Απαγωγή Μαρκέλλας: Αυτή είναι η 33χρονη που άρπαξε το κορίτσι (pics)
VIDEO GRAB/ANT1

Συγκλονίζει ο αδελφός της 10χρονης: «Δε θέλω καν να σκέφτομαι τι έγινε» - Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα αφήνουν οι Αρχές - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της υπόθεσης - Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Για τα όσα αποκαλύφθηκαν από την ομολογία της συλληφθείσας για την αρπαγή και την ασέλγεια κατά της 10χρονης Μαρκέλλας, μίλησε ο αδελφός της Χρήστος, στον ΑΝΤ1, το πρωί της Παρασκευής (19/06).

Μέσω της ίδιας εκπομπής, η συνήγορός του, Ανθούλα Ανάσογλου, απηύθυνε έκκληση «να μη γίνονται λεπτομερείς περιγραφές», καθώς στιγματίζεται το παιδί, ενώ ο έτερος συνήγορος του αδελφού, Αλέξης Κούγιας εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρόκειται για κύκλωμα ενώ χαρακτήρισε «πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα» την υπόθεση.

Δύο φωτογραφίες της συλληφθείσας δημοσίευσε σήμερα ο ΑΝΤ1. Δείτε τις, στη gallery που ακολουθεί:

«Δε θέλω καν να σκέφτομαι τι έγινε»

«Όλα αυτά που αποκαλύπτονται μου προκαλούν δέος και πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω το ρόλο που θα πρέπει να έχω», δήλωσε ο αδελφός της Μαρκέλλας.

Ο νεαρός εξέφρασε την ευχή «να μην ξαναϋπάρξει ποτέ κανένας άνθρωπος που να μπορεί να κλέψει ένα παιδάκι στο δρόμο και να ασελγήσει πάνω του, άμα βέβαια είναι αλήθεια αυτά».

Σχετικά με τη γυναίκα που ομολόγησε την αρπαγή της 10χρονης και της σε βάρος της ασέλγεια, ο αδελφός είπε πως δεν την γνωρίζει, ούτε του θυμίζει κάτι από παλιά.

Ο άνδρας εξέφρασε το παράπονό του ότι, δεν ενημερώνεται επίσημα από τις Αρχές, αλλά από τα Μέσα και τα social media για την υπόθεση, κατηγορώντας μερίδα των Μέσων ότι, βγάζουν ακόμα φωτογραφίες και τα στοιχεία της μικρής αδελφής του.

«Το φυσικό περιβάλλον της Μαρκέλλας είναι στη γιαγιά κι ελπίζω να μπορεί να παραμείνει σε αυτήν και να μην αλλάξει ριζικά η ζωή της», κατέληξε ο νεαρός.

Αλέξης Κούγιας: Δεν πιστεύω ότι έδρασε μόνη της

Ως «τιμή» χαρακτήρισε την ανάληψη της υπόθεσης της Μαρκέλλας ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ξεκαθάρισε ότι, «δεν υπάρχει καμία σκιά πάνω από την οικογένεια, ούτε τη μητέρα ούτε αυτό τον αδελφό που προσπαθεί να πείσει όλη την κοινωνία ότι υπάρχει περιβάλλον».

Σχετικά με τυχόν επαφές με την 33χρονη και την οικογένεια, είπε πως, «δεν υπήρχε καμία σχέση, στην παλαιά κατοικία ήταν γείτονες».

Ο νομικός, πάντως, έκανε λόγο για «σπάνια υπόθεση στα χρονικά της Ελλάδος», εκφράζοντας την άποψη ότι πρόκειται για κύκλωμα.

«Δεν υπάρχει τέτοια υπόθεση με ασέλγεια και απαγωγή, οι υποψίες μου είναι ότι υπάρχουν κι άλλα πρόσωπα. Θα μεταφέρω αυτό τον προβληματισμό μου, η άποψή μου είναι ότι υπάρχει κύκλωμα», σημείωσε σχετικά και τόνισε πως «δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο με έναν άνθρωπο».

«Αν δεν υπήρχε όλη αυτή η κινητοποίηση της κοινωνίας, ίσως το παιδί να μην ήταν στη ζωή», κατέληξε ο Αλέξης Κούγιας.

Αρρωστημένη γυναίκα ή κύκλωμα σεξουαλικής εκμετάλλευσης;

Το ενδεχόμενο εμπλοκής της 33χρονης και σε άλλες περιπτώσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων θα διερευνήσει η ανακρίτρια ενώπιον της οποίας θα απολογηθεί τη Δευτέρα η κατηγορούμενη ως απαγωγέας της δεκάχρονης Μαρκέλλας.

Από τη δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος της φαίνεται να προκύπτει ότι η ανήλικη έγινε αντικείμενο σεξουαλικής εκμετάλλευσης από την 33χρονη και στο πλαίσιο αυτό οι εισαγγελικές Αρχές δεν αποκλείουν να κρύβεται πίσω από την υπόθεση κύκλωμα που χρησιμοποιεί ανήλικα, ενδεχομένως για να διακινήσει πορνογραφικό υλικό.

Σύμφωνα με την κατάθεση της μικρής μαθήτριας, η απαγωγέας της την είχε μακιγιάρει και την φωτογράφιζε. Φωτογραφικό ή βιντεοληπτικό υλικό δεν βρέθηκε μέχρι στιγμής αλλά η αστυνομία επεξεργάζεται το κινητό τηλέφωνο και τον υπολογιστή της προκειμένου να διερευνήσει αυτή την πτυχή. Όπως ανέφεραν πηγές των διωκτικών αρχών, η κατηγορούμενη στη θέα των αστυνομικών πέταξε στο έδαφος ηλεκτρονική συσκευή που είχε πάνω της, πιθανότατα για να καταστρέψει, στοιχεία που μπορεί να επιβαρύνουν τη θέση της.

Κατά την πολύωρη προανακριτική της κατάθεση οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ομολόγησε τις εις βάρος της καταλογιζόμενες πράξεις. Όπως έγινε γνωστό, δήλωσε άνεργη και παραδέχθηκε ότι εκδίδεται περιστασιακά, ενώ στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι της στην Καλαμαριά -όπου φαίνεται να κρατούσε σε ομηρεία το 10χρονο κορίτσι- βρέθηκαν σεξουαλικά βοηθήματα.

Μητέρα και η ίδια ενός ανήλικου παιδιού το οποίο ζει με τον εν διαστάσει σύζυγό της, φέρεται να γνώριζε από παλιά την Μαρκέλλα, καθώς διέμενε στη ίδια γειτονιά όπου ζει η οικογένεια της 10χρονης.

Εις βάρος της η Eισαγγελέας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Γεσθημανή Χατζηπαρασίδου, άσκησε ποινική δίωξη για αρπαγή ανηλίκου με σκοπό τη μεταχείρισή του σε ανήθικες πράξεις, βιασμό, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, πορνογραφία ανηλίκων (όλα αυτά σε βαθμό κακουργήματος), όπως επίσης για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και προμήθεια ναρκωτικών ουσιών (σε πλημμεληματικό βαθμό).

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, η πράξη του βιασμού συνίσταται στη χορήγηση των ναρκωτικών φαρμάκων στην ανήλικη προκειμένου η δράστιδα να κάμψει τις αντιδράσεις της και να προβεί στη συνέχεια σε ασελγείς πράξεις σε βάρος της. Βέβαια, ίχνη κακοποίησης δεν προέκυψαν κατά την ιατροδικαστική εξέταση της 10χρονης. Σε ό,τι αφορά τις ναρκωτικές ουσίες που ανιχνεύτηκαν στον οργανισμό της η αστυνομία ανακοίνωσε ότι τις έριξε η 33χρονη σε ρόφημα που έδωσε στο θύμα.

Όσο η κατηγορούμενη, ελληνικής καταγωγής, περίμενε έξω από το γραφείο της εισαγγελέως είχε σκυμμένο το κεφάλι και κάλυπτε τα χαρακτηριστικά του προσώπου της. Μάρτυρες την περιέγραφαν προανακριτικά ως «κοκκινομάλλα γυναίκα», ενώ η ίδια τις προηγούμενες μέρες ξυρίστηκε «γουλί» για να αποπροσανατολίσει τις αστυνομικές έρευνες. Τελικά εντοπίστηκε στην Παραλία Κατερίνης όπου φαίνεται ότι είχε διαφύγει νοικιάζοντας ένα δωμάτιο.

Το θρίλερ της εξαφάνισης της 10χρονης ξεκίνησε το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης, όταν η δράστιδα φέρεται να την πλησίασε την ώρα που επέστρεφε από το σχολείο της στην Κάτω Τούμπα. Με πρόσχημα ότι δεν θα ερχόταν να την παραλάβει η μητέρα της, έπεισε την μαθήτρια να την ακολουθήσει, οδηγώντας την σε διαμέρισμα στην Καλαμαριά. Σχεδόν δύο 24ωρα αργότερα κι ενώ η εξαφάνιση της Μαρκέλλας προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση στο πανελλήνιο, η 33χρονη αποφάσισε να την αφήσει ελεύθερη κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Αμέσως μετά φέρεται να μετέβη με ταξί το οποίο είχε καλέσει στην Κατερίνη, κίνηση που ενδεχομένως να αποδείχθηκε μοιραία για την ίδια, καθώς η αστυνομία εντόπισε τα στοιχεία του αυτοκινητιστή, ο οποίος αποκάλυψε το δρομολόγιο που ακολούθησε. Με βάση το στοιχείο αυτό οι έρευνες επικεντρώθηκαν στην Κατερίνη και την ευρύτερη περιοχή και τελικά ευδοκίμησαν χθες το μεσημέρι όταν εντοπίστηκε και προσήχθη ως ύποπτη, ενώ στην κατοχή της βρέθηκαν ναρκωτικά χάπια. Ακολούθησε η μεταφορά της στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης όπου οι αστυνομικοί εξετάζοντάς την άρχισαν να ξετυλίγουν το κουβάρι της υπόθεσης.

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται συνεχώς στο «φως» για την αρπαγή της 10χρονης Μαρκέλλας. Το νέο βίντεο ντοκουμέντο είναι από την περιοχή της Καλαμαριάς, η Μαρκέλλα φαίνεται να παραπατάει καθώς βρίσκεται ακόμα υπό την επήρεια ναρκωτικών που της χορήγησε η 33χρονη γυναίκα.

Δείτε παρακάτω το νέο βίντεο ντοκουμέντο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βιτριόλι: Νέοι διάλογοι και ανατριχιαστικά σημειώματα με... λευκή μαγεία