ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Κορέα: Νεκρός εντοπίστηκε ο δήμαρχος της Σεούλ που αγνοούνταν

Νότια Κορέα: Νεκρός εντοπίστηκε ο δήμαρχος της Σεούλ που αγνοούνταν
ap

Περίπου 150 αξιωματικοί, ένα drone και ένας σκύλος κινητοποιήθηκαν για την αναζήτηση του Δημάρχου, σύμφωνα με την αστυνομία.

Νεκρός εντοπίστηκε μετά από έρευνες ο δήμαρχος της Σεούλ, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap της Νότιας Κορέας, το οποίο επικαλείται την τοπική αστυνομία.

Νωρίτερα την Πέμπτη (09/07) η Μητροπολιτική Αστυνομία της Σεούλ ανακοίνωσε ότι αστυνομικοί τον αναζητούν κοντά στην περιοχή Σουνγκμπούκ-ντονγκ, συνοικία στο νότιο τμήμα της Σεούλ, όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά το σήμα του τηλεφώνου του. Η κόρη του δήλωσε την εξαφάνισή του στις 5:17 μ.μ (11.17 ώρα Ελλάδας) και είπε ότι το τηλέφωνό του ήταν κλειστό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη New York Post, η κόρη του Δημάρχου δήλωσε στην αστυνομία πως ο πατέρας άφησε ένα μήνυμα που μοιάζει διαθήκη, πριν φύγει από το σπίτι τους.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της νοτιοκορεατικής πρωτεύουσας βρήκε το πτώμα του δημάρχου στο βόρεια προάστια της πόλης Μτ Μπουγάκ, σε μια συνοικία όπου εντοπίστηκε για τελευταία φορά το σήμα του τηλεφώνου του.

Ο Παρκ, επί πολλά χρόνια δήμαρχος της πόλης των 10 εκατομμυρίων κατοίκων, ήταν ένας πολιτικός με μεγάλη επιρροή στη χώρα και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Θεωρείτο ως πιθανός υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2022 με τους φιλελεύθερους.

Εκατοντάδες αστυνομικοί, χρησιμοποιώντας μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά αναζητούσαν τον δήμαρχο επί ώρες. Ο Παρκ έφυγε από την επίσημη κατοικία του γύρω στις 10.40 το πρωί, τοπική ώρα. Φορούσε μαύρο καπέλο και κρατούσε ένα σακίδιο. Προηγουμένως είχε ακυρώσει μια σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα το πρωί, όπως ανέφεραν πολλά τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Παρκ, που ήταν δήμαρχος της Σεούλ από το 2011, έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην τεράστιες Διαδηλώσεις Υπό το Φως των Κεριών που οδήγησαν στην ανατροπή της προέδρου Παρκ Γκέουν-χιέ το 2017.

Δείτε φωτογραφίες του στη Gallery:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα»: Δείτε σε ποιο κανάλι «κλείνει» η Ελένη Μενεγάκη