ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: 411 θάνατοι και 59.222 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες

Κορονοϊός στις ΗΠΑ: 411 θάνατοι και 59.222 κρούσματα μόλυνσης σε 24 ώρες
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Στις ΗΠΑ καταγράφηκαν 59.222 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως τη Δευτέρα στις 20:30 τοπική ώρα (ξημερώματα Τρίτης στις 03:30 ώρα Ελλάδας).

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης από το νέο κορονοϊό ξεπέρασε έτσι τα 3,36 εκατομμύρια, κατά τα δεδομένα αυτής της σχολής ιατρικής που εδρεύει στη Βαλτιμόρη.

Aκόμη 411 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας να φθάνει τους 135.582 νεκρούς.

Η ισχυρότερη δύναμη του πλανήτη γνωρίζει τις τελευταίες εβδομάδες εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης σε νότιες και δυτικές πολιτείες. Η χώρα έχει υποστεί μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στον κόσμο σε απόλυτους αριθμούς.

Η τάση ώθησε ορισμένες πολιτείες να κάνουν κι άλλα βήματα προς τα πίσω στη διαδικασία επανεκκίνησης των οικονομιών τους. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Γκάβιν Νιούσομ έδωσε έτσι εντολή χθες να κλείσουν εστιατόρια, μπαρ, κομμωτήρια και χώροι λατρείας.

Ο Δρ. Άνθονι Φάουτσι, κορυφαίος Αμερικανός ειδικός στις μολυσματικές ασθένειες και σύμβουλος του Λευκού Οίκου στην προσπάθεια αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, τόνισε χθες κατά τη διάρκεια σεμιναρίου της σχολής ιατρικής του πανεπιστημίου Στάνφορντ μέσω βιντεοδιάσκεψης ότι η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στο ότι η χώρα ουδέποτε «έκλεισε εντελώς», σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Ο Φάουτσι προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καν «αρχίσει να βλέπουν το τέλος» της πανδημίας. Δήλωσε «συγκρατημένα αισιόδοξος» για τη δημιουργία τουλάχιστον ενός ασφαλούς και αποτελεσματικού εμβολίου στα τέλη της χρονιάς ή στις αρχές του 2021 από τους επιστήμονες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: 24 νέα κρούσματα στην Ελλάδα - Κανένας νέος θάνατος