ΚΟΣΜΟΣ

Νότια Αφρική: Πάνω από 300.000 τα κρούσματα - 4.453 οι θάνατοι από COVID-19

Νότια Αφρική: Πάνω από 300.000 τα κρούσματα - 4.453 οι θάνατοι από COVID-19
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η Νότια Αφρική έχει καταγράψει πλέον πάνω από 300.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-C0V-2, ανακοίνωσαν την Τετάρτη (15/7) οι υγειονομικές αρχές.

Η χώρα που πλήττεται περισσότερο στην αφρικανική χώρα έφθασε «συνολικά τα 311.049 επιβεβαιωμένα κρούσματα» μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό, διευκρίνισε ο υπουργός Υγείας Ζουέλι Εμκίζε.

Τις προηγούμενες 24 ώρες, άλλοι 107 ασθενείς υπέκυψαν στoν COVID-19, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν χαθεί αφότου η πανδημία άρχισε να εξαπλώνεται στη Νότια Αφρική να φθάνει πλέον τους 4.453.

Ο νοτιοαφρικανός πρόεδρός Σίριλ Ραμαφόσα αποφάσισε την Κυριακή να επιβληθεί ξανά η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας και να επανέλθουν σε ισχύ άλλοι περιορισμοί που είχαν εφαρμοστεί τον Μάρτιο, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για να επιβραδυνθεί η διασπορά του ιού.

Η χώρα βρίσκεται πλέον «μπροστά σε αληθινή αύξηση (του αριθμού) των μολύνσεων», τόνισε χθες ο αρχηγός του κράτους, εκφράζοντας ανησυχία για την αυξανόμενη πίεση στο σύστημα υγείας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Πού εντοπίζονται τα 27 νέα κρούσματα - Ανησυχία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη