ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: 5.159 νέα κρούσματα και 144 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στη Ρωσία

Κορονοϊός: 5.159 νέα κρούσματα και 144 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο στη Ρωσία

Επιδεινώνεται η κατάσταση στην χώρα.

Η Ρωσία κατέγραψε σήμερα 5.159 νέα κρούσματα του κορονοϊού, ανεβάζοντας έτσι τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο σε 861.423, ο τέταρτος μεγαλύτερος απολογισμός κρουσμάτων παγκοσμίως.

Σύμφωνα με το κέντρο διαχείρισης του κορονοϊού, 144 άνθρωποι πέθαναν από COVID-19 το τελευταίο 24ωρο, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των νεκρών από την νόσο σε 14.351.

Μαζικός εμβολιασμός για τον Οκτώβριο - Oλοκληρώθηκαν οι κλινικές δοκιμές

Ο υπουργός Υγείας Μιχαήλ Μουράσκο δήλωσε ότι το Gamaleya Institute, μια κρατική ερευνητική μονάδα στη Μόσχα, ολοκλήρωσε τις κλινικές δοκιμές του εμβολίου και ετοιμάζονται όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την καταχώρησή του, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Ο ίδιος δήλωσε ότι γιατροί και δάσκαλοι θα είναι οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν.

«Σχεδιάζουμε εκτεταμένους εμβολιασμούς για τον Οκτώβριο», δήλωσε ο Μουράσκο.

Πηγή δήλωσε στο Reuters αυτή την εβδομάδα ότι το πρώτο πιθανό εμβόλιο της Ρωσίας κατά της COVID-19 θα εξασφαλίσει την έγκριση των τοπικών ρυθμιστικών αρχών τον Αύγουστο και σύντομα θα διατεθεί σε εργαζομένους υγειονομικών υπηρεσιών.

Το Ινστιτούτο Γκαμαλέγια εργαζόταν επί ενός εμβολίου με βάση έναν αδενοϊό. Ωστόσο, η ταχύτητα με την οποία η Ρωσία προχωρά στη διάθεσή του έχει ως αποτέλεσμα κάποια δυτικά μέσα ενημέρωσης να διατυπώνουν επιφυλάξεις για το εάν η Μόσχα θέτει το κύρος της ως χώρας πάνω από την επιστήμη και την ασφάλεια.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ανασχηματισμός 2020: Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης