ΚΟΣΜΟΣ

«Κόλλησε» ένα «σπασμένο» γήπεδο μπάσκετ

«Κόλλησε» ένα «σπασμένο» γήπεδο μπάσκετ

Για να τιμήσει την επιστροφή στο μπάσκετ, ο Σόλομον και η ομάδα του εγκαινίασαν το πρότζεκτ «Kintsugi Court».

«Kintsugi» ή «kinsukuroi» - στα ιαπωνικά σημαίνει «χρυσή επιδιόρθωση» - είναι η παραδοσιακή ιαπωνική τέχνη του να προσθέτεις χρυσόσκονη στην κόλλα ή τη ρητίνη για να επιδιορθώσεις ένα σπασμένο κεραμικό.

Η μέθοδος αυτή τιμά την ιστορία του σπασμένου αντικειμένου και έχει προκύψει από το να μετανιώνεις για κάτι πολύτιμο που πια είναι άχρηστο. Αν και εδώ και αιώνες στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου χρησιμοποιείται για επιδιόρθωση σπασμένων κεραμικών κυρίως, ο Αμερικανός διαμεσικός καλλιτέχνης Βίκτορ Σόλομον (Victor Solomon) έκανε χρήση της kintsugi για να ανακαινίσει ένα ρημαγμένο γήπεδο μπάσκετ στο νότιο Λος Άντζελες.

Μετά την παύση στις 11 Μαρτίου λόγω της Covid-19, οι αγώνες στο NBA ξανάρχισαν στις 30 Ιουλίου. Για να τιμήσει την επιστροφή στο μπάσκετ, ο Σόλομον και η ομάδα του εγκαινίασαν το πρότζεκτ «Kintsugi Court».

«Με το θλιβερό ξεκίνημα του 2020 και την επιστροφή στο μπάσκετ αυτό το σαββατοκύριακο, σκέφτηκα τους παραλληλισμούς μεταξύ των σπορ ως ενοποιητική πλατφόρμα για να εμπνεύσει γιατρειά και τους συνεχιζόμενους πειραματισμούς μου με την τεχνική kintsugi η οποία με χρυσό στολίζει την επιδιόρθωση ενός αντικειμένου ώστε να τιμήσει την επούλωσή του, ως μέρος του ταξιδιού που μας διαπλάθει» είπε, σε ανακοίνωση που έστειλε στο HYPERBEAST, ο Βίκτορ Σόλομον.

Δείτε τις πανέμορφες εικόνες στην παρακάτων gallery: