ΚΟΣΜΟΣ

Ιορδανία - Κορονοϊός: Κλείνουν για 2 εβδομάδες σχολεία, αγορές και χώροι λατρείας -Αύξηση κρουσμάτων

Ιορδανία - Κορονοϊός: Κλείνουν για 2 εβδομάδες σχολεία, αγορές και χώροι λατρείας -Αύξηση κρουσμάτων

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η Ιορδανία θα κλείσει για δύο εβδομάδες τα σχολεία, τους χώρους λατρείας, τα εστιατόρια και τις αγορές, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που λαμβάνονται με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων της Covid-19 τις τελευταίες ημέρες.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, την ώρα που το βασίλειο αγωνίζεται να προλάβει μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση του νέου κορονοϊού.

Ο υπουργός Υγείας Σάαντ Τζάμπερ είπε ότι η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει μια καραντίνα όπως εκείνη που είχε εφαρμοστεί την άνοιξη και είχε ως αποτέλεσμα να τεθεί υπό έλεγχο η πανδημία και να καταγράφονται πολύ λίγα κρούσματα σε καθημερινή βάση. «Τα μέτρα αυτά είναι σκληρά από μόνα τους αλλά ελπίζουμε ότι θα μειωθούν οι μολύνσεις και θα αποτραπεί μια μεγάλη εξάπλωση που θα οδηγούσε σε πλήρη καραντίνα, με καταστροφικές συνέπειες», εξήγησε.

Οι περιορισμοί είχαν αρθεί τον Ιούνιο. Τον Σεπτέμβριο 2 εκατομμύρια μαθητές επέστρεψαν στο σχολείο και οι διεθνείς πτήσεις ξανάρχισαν, όμως οι μολύνσεις αυξήθηκαν, ξεπερνώντας τις 200 σε καθημερινή βάση. Την Κυριακή καταγράφηκαν 252 νέα κρούσματα, ο υψηλότερος αριθμός από τις αρχές Μαρτίου.

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι για την αύξηση των κρουσμάτων ευθύνονται οι μεγάλες συναθροίσεις και οι κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως οι γάμοι, που πλέον έχουν απαγορευτεί. Πλέον, όποιος παραβιάζει το μέτρο κινδυνεύει με φυλάκιση 14 ημερών. Περισσότερα από 4.000 καταστήματα έκλεισαν επειδή υπάλληλοι ή πελάτες δεν φορούσαν μάσκα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Μεσογειακός κυκλώνας: Θα «χτυπήσει» την Ελλάδα; Όλη η αλήθεια (vid)