ΚΟΣΜΟΣ

Επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν: Τι συζήτησαν

Επικοινωνία Μέρκελ - Ερντογάν: Τι συζήτησαν
AP

Επικοινωνία μέσω τηλεδιάσκεψης είχαν το απόγευμα της Τετάρτης (16/09) η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την οποία συζήτησαν για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο

Όπως μεταδίδει το Anadolu, ο Ερντογάν είπε στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να είναι δίκαιες και συνεπείς στο θέμα της Ανατολικής Μεσογείου.

Δήλωσε επίσης ότι οι διαφορές θα μπορούσαν να επιλυθούν μέσω διαπραγματεύσεων, εφόσον υπάρχει μια εποικοδομητική και δίκαιη προσέγγιση στην Ανατολική Μεσόγειο. Σημείωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να εφαρμόζει μια αποφασιστική πολιτική σε ό,τι αφορά τα δικαιώματά της.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο αρχηγός της MIT Χακάν Φιντάν, ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ιμπραήμ Καλίν και ο διευθυντής του γραφείου του Ερντογάν, Χασάν Ντογάν.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης άλλα διμερή και περιφερειακά θέματα. Πρόκειται για τη δεύτερη επικοινωνία μέσα σε διάστημα λίγων ημερών.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Τούρκος Πρόεδρος έστρεψε τα πυρά του εναντίον της Αθήνας, τονίζοντας πως «είναι απαράδεκτο το ότι η εγωιστική και άδικη στάση της Ελλάδας υποστηρίζεται από ορισμένες χώρες».

Υπενθυμίζεται ότι, το απόγευμα της Τρίτης η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα καθώς επίσης και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κύκλος επαφών γίνεται λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Έκτακτα μέτρα για τον «Ιανό» - Ποιες περιοχές θα «σαρώσει» ο μεσογειακός κυκλώνας