ΚΟΣΜΟΣ

Κλειστά ευρωπαϊκά αεροδρόμια λόγω χιονιού

Κλειστά ευρωπαϊκά αεροδρόμια λόγω χιονιού
Κλειστά λόγω του χιονιού είναι τα αεροδρόμια της Γενεύης, του Εδιμβούργου, της Λυόν, καθώς και το Γκάτγουϊκ, στο Λονδίνο....

Κλειστά λόγω του χιονιού είναι τα αεροδρόμια της Γενεύης, του Εδιμβούργου, της Λυόν, καθώς και το Γκάτγουϊκ, στο Λονδίνο. Παράλληλα, οι χιονοπτώσεις έχουν προκαλέσει μεγάλες καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου, καθώς και προβλήματα στη Βόρεια Ισπανία.


Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει ιδιαίτερα τη Βρετανία, όπου κεντρικές οδικές αρτηρίες, αεροδρόμια και σιδηροδρομικές συνδέσεις έχουν κλείσει. Το χιόνι έχει καλύψεις τους διαδρόμους προσγείωσης και απογείωσης του αεροδρομίου Γκάτγουϊκ, ενώ κλειστός σε μεγάλα τμήματά του είναι και ο περιφερειακός αυτοκινητόδρομος του Λονδίνου.

Μεγάλες καθυστερήσεις και ακυρώσεις παρατηρούνται στα δρομολόγια των τρένων κυρίως στη ΝΔ Αγγλία, μεταξύ των οποίων και το Eurostar που διασχίζει τη Μάγχη ενώνοντας τη Βρετανία με την ηπειρωτική Ευρώπη. Χωρίς σιδηροδρομική σύνδεση βρίσκονται εδώ και δύο ημέρες ορισμένες περιοχές στη Σκοτία και τη βόρεια Αγγλία.


Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι το σφοδρό κύμα κακοκαιρίας, ασυνήθιστο για την εποχή, θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή.