ΚΟΣΜΟΣ

Παγκόσμιος συναγερμός: Ατύχημα σε εργαστήριο στην Κίνα - 3.000 μολυσμένα άτομα

Παγκόσμιος συναγερμός: Ατύχημα σε εργαστήριο στην Κίνα - 3.000 μολυσμένα άτομα

Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι ασθένησαν στην βορειοδυτική Κίνα μετά την διαρροή το 2019 βακτηρίου από βιοφαρμακευτικό εργοστάσιο που παράγει εμβόλια για ζώα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

Η βρουκέλλωση (μελιταίος πυρετός) είναι μια πάθηση που μεταδίδεται από τα ζώα ή τα κτηνοτροφικά προϊόντα. Είναι εν γένει μη μεταδοτική μεταξύ των ανθρώπων. Ωστόσο μπορεί να προκαλέσει πυρετούς, πόνους στις αρθρώσεις και πονοκεφάλους.

Συνολικά 3.245 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στο βακτήριο έπειτα από τα τεστ που έγιναν μετά το περιστατικό, σύμφωνα με τις αρχές που είναι επιφορτισμένες με την υγεία στο Λαντζού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού.

Αυτές διευκρίνισαν ότι δεν διαπιστώθηκε κανένα κρούσματα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δημόσιο εργαστήριο που βρίσκεται στην πόλη χρησιμοποίησε τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο του 2019 ένα ληγμένο απολυμαντικό κατά την παραγωγή εμβολίων κατά της βρουκέλλωσης που προορίζονται για ζώα, διευκρίνισαν την Τρίτη οι αρχές.

Αυτό είχε ως συνέπεια να γίνει ελλιπής αποστείρωση και το βακτήριο να εξακολουθεί να είναι παρόν στις εκπομπές αερίων της επιχείρησης –το Βιοφαρμακευτικό Εργοστάσιο του Λαντζού για την κτηνοτροφία.

Το μολυσμένο αυτό αέριο εξαπλώθηκε με τον αέρα ως το γειτονικό Ινστιτούτο κτηνιατρικής έρευνας, όπου προκάλεσε την ασθένεια σχεδόν 200 ανθρώπων τον περσινό Δεκέμβριο.

Το Γραφείο Υγείας της Λαντζού ανακοίνωσε σήμερα ότι το βακτήριο προέρχεται εν γένει από πρόβατα, βοοειδή ή χοίρους.

Το εργαστήριο ζήτησε συγγνώμη φέτος, ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια παραγωγής εμβολίων κατά της βρουκέλλωσης.

Αυτοί που ασθένησαν θα λάβουν οικονομική αποζημίωση από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις αρχές του Λαντζού.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr