ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Σε νέο lockdown οδεύει το Ισραήλ

Κορονοϊός: Σε νέο lockdown οδεύει το Ισραήλ
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Η κυβέρνηση του Ισραήλ αναμενόταν το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη να εγκρίνει και να ανακοινώσει την επιβολή νέας καραντίνας σε εθνικό επίπεδο από αύριο Παρασκευή (25/9), εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, αναμενόταν η έγκριση της απόφασης από το υπουργικό συμβούλιο, που συγκλήθηκε εκτάκτως.

Τα νέα περιοριστικά μέτρα προβλέπεται ότι θα διαρκέσουν ως το απόγευμα της 10ης Οκτωβρίου, την ημέρα της Σιμχάτ Τορά, σημαντικής εβραϊκής θρησκευτικής εορτής.

Περιλαμβάνουν το κλείσιμο σχεδόν όλων των εμπορικών επιχειρήσεων, πλην εργοστασίων, υπηρεσιών και καταστημάτων που θεωρούνται απολύτως απαραίτητο να συνεχίσουν τη λειτουργία τους.

Διαδηλώσεις και προσευχές θα επιτρέπονται μόνο κατά μικρές ομάδες, ως και είκοσι ανθρώπων, και μόνο σε απόσταση έως και ενός χιλιομέτρου από τους τόπους κατοικίας των πολιτών.

Οι αναχωρήσεις από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν θα ανασταλούν.

Την περασμένη Παρασκευή, η κυβέρνηση είχε ήδη ανακοινώσει μέτρα σε εθνική κλίμακα για τρεις εβδομάδες, επιτρέποντας πάντως στους πολίτες να βγαίνουν από το σπίτι τους για να αθλούνται, για να συμμετέχουν σε πολιτικές εκδηλώσεις και προσευχές, ενώ άφησε πολλές επιχειρήσεις εν μέρει ανοικτές.

Όμως, καθώς οι νέες μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 συνεχίζουν να είναι χιλιάδες καθημερινά, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου έκρινε ότι η χώρα βρίσκεται «σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και εισηγήθηκε να ληφθούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα.

11.316 νέα κρούσματα

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε την Τετάρτη (23/9) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 11.316 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των περιπτώσεων να φθάνει τις 204.690. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό αφότου η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να εξαπλώνεται στην ισραηλινή επικράτεια, τον Φεβρουάριο. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα έφθασαν επίσης σε επίπεδο ρεκόρ, στα 58.400.

Το ίδιο διάστημα, άλλοι 40 ασθενείς υπέκυψαν στον COVID-19, με τον συνολικό αριθμό των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας να φθάνει τους 1.325 ως αυτό το στάδιο.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση μειώθηκε σε 668 από 657, ενώ συνολικά στα ισραηλινά νοσοκομεία παραμένουν 1.370 ασθενείς.

Το σύνολο των ανθρώπων που κρίνεται πως έχουν αναρρώσει αυξήθηκε χθες κατά 4.212 στους 144.963.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: SOS από τα νοσοκομεία - Οι ΜΕΘ που κατασκευάζονται στο Σωτηρία και το Κρατικό Νίκαιας