ΚΟΣΜΟΣ

Εμφύλιο στη Συρία «βλέπει» ο Αραβικός Σύνδεσμος

Εμφύλιο στη Συρία «βλέπει» ο Αραβικός Σύνδεσμος

Κλιμάκωση στη βία στη Συρία που μπορεί να οδηγήσει και σε εμφύλιο πόλεμο διαβλέπει ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου, Νάμπιλ Ελ Αράμπι.

«Παρακολουθούμε με μεγάλη ανησυχία και εκνευρισμό τις εξελίξεις στη Συρία και την κλιμάκωση των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην πόλη Χομς και σε αγροτικές περιοχές της Δαμασκού και τη χρήση βαρέων όπλων από τις συριακές ένοπλες δυνάμεις εναντίον πολιτών», αναφέρει σε δήλωσή του ο επικεφαλής του Αραβικού Συνδέσμου.

Στη δήλωση που μεταδόθηκε από το αιγυπτιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, ο Ελ Αράμπι αναφέρει πως η κλιμάκωση ωθεί τη Συρία σε «συνθήκες διολίσθησης προς έναν εμφύλιο πόλεμο».

Παράλληλα, εκατοντάδες τεθωρακισμένα του συριακού στρατού εισέβαλαν στην πόλη Ζαμπάντανι, στην επαρχία της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι δυνάμεις του τακτικού στρατού ενισχυμένες με εκατοντάδες τεθωρακισμένα πραγματοποιούν έφοδο στην πόλη Ζαμπάντανι (...) η οποία βομβαρδίζεται παράλληλα από άρματα μάχης», αναφέρεται στην ανακοίνωση, στην οποία γίνεται επίσης λόγος για μια επίθεση στην Νταράγια, επίσης κοντά στην πρωτεύουσα.