ΚΟΣΜΟΣ

Πρόστιμο 1100 ευρώ γιατί πούλησε μπέργκερ εκτός ωραρίου! (pics)

Πρόστιμο 1100 ευρώ γιατί πούλησε μπέργκερ εκτός ωραρίου! (pics)
Ένα μπέργκερ κόστισε... μια περιουσία σε αυτόν που το πούλησε κι όχι σ' αυτόν που το αγόρασε!
AP Images

Τα μέτρα κατά της διάδοσης του κορονοϊού είναι πλέον τόσο αυστηρά, που ακόμα κι ένα μπέργκερ μπορεί να φέρει ιλιγγιώδες πρόστιμο!

Ο κορονοϊός δεν λέει να μας αφήσει και τα μέτρα διαρκώς αυξάνονται και γίνονται πιο αυστηρά. Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων έχει μεταβληθεί και δυσκολεύει τόσο τους επιχειρηματίες όσο και τους καταναλωτές. Αυτό που είναι ακόμα πιο «δυσβάσταχτο» σε κάποιες περιπτώσεις, είναι το πρόστιμο που καλούνται να πληρώσουν όσοι παραβιάζουν τους νέους κανόνες που έχουν τεθεί για να μην εξαπλωθεί η πανδημία.

Πως θα σας φαινόταν, δηλαδή, αν για ένα μπέργκερ ένα κατάστημα που το πούλησε εκτός ωραρίου καλούταν να πληρώσει ένα ποσό που ξεπερνάει τα 1100 ευρώ; Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, αλλά είναι αληθινό και συνέβη πριν από μερικά 24ωρα, όταν ένα κατάστημα πώλησης γρήγορου φαγητού εξυπηρέτησε πελάτες εκτός ωραρίου και καλείται τώρα να πληρώσει βαρύτατο πρόστιμο!

Όπως είναι γνωστό, στη Βρετανία μετά τις 22:00 απαγορεύεται να λειτουργούν καταστήματα. Σε έλεγχο που έγινε, λοιπόν, σε έναν ανυποψίαστο… καταναλωτή ενός μπέργκερ, του ζητήθηκε να δείξει την απόδειξη. Αυτή έγραφε 22:04 και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να υπάρξει το πρόστιμο των 1.000 λιρών, που μεταφράζεται σε ένα ποσό κοντά στα 1.100 ευρώ!

«Ο πελάτης μπήκε στο μαγαζί λίγα λεπτά πριν από τις 22:00, όταν μαζεύαμε για να κλείσουμε. Ήταν ο τελευταίος πελάτης εκείνη τη στιγμή. Αρχίσαμε να ετοιμάζουμε την παραγγελία του πριν από τις 22:00 και η απόδειξη τυπώθηκε στις 22:00. Όταν έφτασε στα χέρια του ήταν μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα. Πάθαμε σοκ όταν μάθαμε πως τιμωρηθήκαμε για λίγα λεπτά», είπε μεταξύ άλλων εκπρόσωπος της εταιρίας του ταχυφαγείου…

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φρίκη στην Αττική: Τις τεμάχισαν και τις πέταξαν στα σκουπίδια - Εξιχνιάστηκε υπόθεση 13 χρόνια μετά