ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Απέδρασε και συνελήφθη ξανά ο εφευρέτης που διαμέλισε δημοσιογράφο

Δανία: Απέδρασε και συνελήφθη ξανά ο εφευρέτης που διαμέλισε δημοσιογράφο

Η Αστυνομία της Κοπεγχάγης θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου όπου θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης του Πίτερ Μάντσεν.

Έγινε γνωστός, όχι για τις εφευρέσεις του, αλλά για την άγρια δολοφονία της δημοσιογράφου Κιμ Βαλ, πριν από τρία χρόνια. Ο Πίτερ Μάντσεν απασχόλησε ξανά τις αρχές της Δανίας, καθώς προσπάθησε να δραπετεύσει!

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις κατάφεραν να το εγκλωβίσουν σε ένα παρκάκι της Κοπεγχάγης και τελικά, τον συνέλαβαν λίγο μετά. Προηγουμένως, διαπραγματευτές προσπαθούσαν να συνεννοηθούν μαζί τους καθώς ο Μάντσεν υποστήριζε ότι είχε στην κατοχή του εκρηκτικό μηχανισμό.

Στο σημείο βρέθηκε και όχημα με ειδικό εξοπλισμό για την εξέταση περιστατικών που σχετίζονται με χημικά, ενώ αστυνομικά οχήματα περικύκλωσαν πλήρως το σημείο που βρισκόταν ο Μάντσεν.

Στις φωτογραφίες που έδωσαν δανέζικα μέσα ενημέρωσης, ο Μάντσεν φαίνεται να είναι στο έδαφος φορώντας κάτι που μοιάζει με ζώνη εκρηκτικών ενώ ακόμα και ελεύθεροι σκοπευτές τον σημαδεύουν με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Ο Μάντσεν κατάφερε να φύγει από τη φυλακή, απειλώντας τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους με αντικείμενο που θύμιζε όπλο λέγοντας επίσης ότι έχει στην κατοχή του και εκρηκτικό μηχανισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία ανθρώπων που γνωρίζουν τον Μάντσεν... «ο δολοφόνος έχει περάσει πολύ χρόνο στο εργαστήριο της φυλακής. Αν του στερήσεις αυτή τη δυνατότητα, τότε είναι σα να του παίρνεις τη ζωή. Έχει τέτοια γνώση της φυσικής και της χημείας, ώστε είναι σε θέση να δημιουργήσει μια βόμβα, αν και δεν γνωρίζω κατά πόσο θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο μέσα στους τέσσερις τοίχους της φυλακής».

Το σημείο στο οποίο έχει εγκλωβιστεί ο Μάντσεν βρίσκεται σε απόσταση περίπου 500 μέτρων από τη φυλακή στην οποία εκτίει ποινή ισοβίων.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εμινέ: Αυτή είναι η «σκοτεινή» σύζυγος του Ερντογάν - Τα παιχνίδια της με τη μαντίλα