ΕΛΛΑΔΑ

Lockdown: Πώς φτάσαμε στην απόφαση - Το παρασκήνιο που αποκάλυψε το Newsbomb.gr

Lockdown: Πώς φτάσαμε στην απόφαση - Το παρασκήνιο που αποκάλυψε το Newsbomb.gr

Lockdown: Η εικόνα της πανδημίας στην χώρα μας έφερε το κυβερνητικό επιτελείο μπροστά στη δύσκολη απόφαση να λάβει δραστικά μέτρα, επαναφέροντας ένα πλαίσιο αποκλεισμού παρόμοιο με αυτό της Άνοιξης, δηλαδή lockdown. Πώς ελήφθη η απόφαση που είχε προαναγγείλει πρώτο το Newsbomb.gr.

Τα στοιχεία της Τετάρτης σοκάρουν. Συγκεκριμένα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2.646 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, ενώ παράλληλα, 179 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε γνωστό εκτάκτως την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει νέο μήνυμα προς τους πολίτες σήμερα στις 12:00 στο οποίο, όπως λένε οι πληροφορίες θα ανακοινωθεί νέο lockdown σε όλη τη χώρα. Στην ενημέρωση θα δώσει το «παρών» και ο καθηγητής, Σωτήρης Τσιόδρας, ενώ θα υπάρξουν και ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου στο Μέγαρο Μαξίμου.

Όπως είχε γράψει πρώτο το Newsbomb.gr από τις 26/10 [διαβάστε ΕΔΩ], η Πολιτεία είχε θέσει ως όριο τα 2.000 κρούσματα ημερησίως και εάν η καταμέτρηση του ΕΟΔΥ την ξεπερνούσε τότε τα νέα μέτρα δεν θα αργούσαν και να έρθουν. Τότε, το Newsbomb.gr έγραφε χαρακτηριστικά ότι σε περίπου 15 μέρες από το προηγούμενο μήνυμα του πρωθυπουργού εάν η εικόνα της πανδημίας στην Ελλάδα δεν είχε βελτιωθεί τότε το lockdown θα ήταν μονόδρομος.

Γράφαμε τότε χαρακτηριστικά: «Οι δύο εβδομάδες θα είναι δηλωτικές του τι να περιμένουμε. Στο καλό σενάριο, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν στις επιβαρυμένες περιοχές θα έχουν αρχίσει να αποδίδουν και από τις αρχές Νοεμβρίου θα εμφανιστεί μείωση των ημερήσιων κρουσμάτων. […] Στο κακό σενάριο, όμως, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Οι συνωστισμοί συνεχίζονται και η «ζημιά» που έχει γίνει στο προηγούμενο διάστημα είναι μεγάλη και κατ επέκταση δεν αρκούν τα τελευταία αυστηρά μέτρα. Σε αυτή την περίπτωση, στις 09 Νοεμβρίου, σε σύσκεψη που θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό, παρουσία των επιστημόνων θα διαφανεί εάν η κυβέρνηση λάβει νέα δραστικά μέτρα».

Τα πράγματα, όμως, όπως τελικά φάνηκαν ήταν χειρότερα και από το κακό σενάριο. Η πίεση στο σύστημα Υγείας και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στην Θεσσαλονίκη με ταυτόχρονη αύξηση των διασωληνωμένων σε σημείο να οδηγείται στα όριά του το σύστημα Υγείας, ώθησε το πρωθυπουργικό επιτελείο να λάβει την δύσκολη απόφαση να κλείσει και πάλι τους Έλληνες στα σπίτια τους.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: «Κόλαση» σε όλη την Ελλάδα - Στην... Εντατική Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα