ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Απόλυτο χάος στους δρόμους του Λονδίνου, λίγες ώρες πριν το lockdown

Κορονοϊός: Απόλυτο χάος στους δρόμους του Λονδίνου, λίγες ώρες πριν το lockdown
Twitter

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το «χειρότερο μποτιλιάρισμα στην ιστορία». Έτσι χαρακτήρισε η Daily Mail την κίνηση στους δρόμους του Λονδίνου το βράδυ της Τετάρτης (4/11).

Χιλιάδες οδηγοί βγήκαν στους δρόμους και εκτιμάται πως το σύνολο του μποτιλιαρίσματος, έφτανε κάποια στιγμή σχεδόν τα 2.000 χιλιόμετρα θυμίζοντας το πρόσφατο χάος στο Παρίσι.

Σύμφωνα με τα δεδομένα συμφόρησης στους δρόμους, που δημοσίευσε ο πάροχος TomTom, υπήρχαν ουρές που άγγιζαν τα 1.930 χιλιόμετρα (1.200 μίλια) στους δρόμους της πόλης στις 18:00 το απόγευμα, με καταγεγραμμένα 2.624 σημεία κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Καταγράφηκαν μάλιστα καθυστερήσεις στους οδηγούς ως και 90 λεπτά στην πρωτεύουσα, με το μποτιλιάρισμα στην Βόρεια Κυκλική (ο περιφερειακός δρόμος γύρω από το Λονδίνο) να φτάνει τα 8 μίλια.

Ο δρόμος M25 τέθηκε επίσης σε πλήρη ακινησία, ενώ η RAC δήλωσε ότι οι αναφορές βλάβης σε οχήματα αυξήθηκαν κατά 15% σε σύγκριση με πέρυσι. Λίγο πριν τα μεσάνυχτα, όταν και άρχισε το lockdown και επίσημα στην Αγγλία, η κυκλοφορία στους δρόμους έγινε πιο ομαλή.

Σύμφωνα με κατοίκους του Λονδίνου στο twitter, πρόκειται για την χειρότερη συμφόρηση που έχουν δει ποτέ στην πόλη, ή τουλάχιστον για τρεις δεκαετίες, ενώ ένας άλλος έκανε λόγο για «απόλυτο χάος».

Προβλήματα και σε άλλες πόλεις της Αγγλίας

Στο Μπέρμιγχαμ, το Λίβερπουλ, το Λιντς και το Σέφιλντ παρατηρήθηκαν παρόμοια προβλήματα, σε μικρότερη κλίμακα.

Η Βρετανία κατέγραψε χθες ρεκόρ θυμάτων στο δεύτερο κύμα της πανδημίας με 492 σε 24 ώρες, αριθμός που είναι ο μεγαλύτερος από τις 19 Μαΐου όταν και είχαν ανακοινωθεί 500 θάνατοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός - Lockdown: «Κλείδωσε» η καραντίνα σε όλη την Ελλάδα - Τι θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης