ΚΟΣΜΟΣ

Ασύλληπτη τραγωδία στη Ρουμανία: Νεκροί δέκα διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό από πυρκαγιά

Ασύλληπτη τραγωδία στη Ρουμανία: Νεκροί δέκα διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊό από πυρκαγιά
AP

Άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν,  μεταξύ αυτών είναι και ο γιατρός που είχε βάρδια στον θάλαμο και προσπάθησε να βοηθήσει τους ασθενείς

Δέκα άνθρωποι που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό και νοσηλεύονταν, πέθαναν από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε ένα νοσοκομείο της βορειοανατολικής Ρουμανίας, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Η φωτιά ξεκίνησε νωρίς το βράδυ στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της πόλης Πιάτρα Νεάμτ. Τέθηκε υπό έλεγχο μία ώρα αργότερα. Τα αίτια δεν έχουν διευκρινιστεί προς το παρόν.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 10 διασωληνωμένοι ασθενείς σκοτώθηκαν. Άλλοι επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μεταξύ αυτών είναι και ο γιατρός που είχε βάρδια στον θάλαμο και προσπάθησε να βοηθήσει τους ασθενείς. Ο γιατρός φέρει εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού στο 80% του σώματός του, ανέφεραν οι υπηρεσίες διάσωσης.

Ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας πρόκειται να επισκεφθεί το νοσοκομείο.

Η Ρουμανία δεν αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στο πρώτο κύμα της πανδημίας, όμως τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνονται τα κρούσματα και οι νοσηλείες. Νωρίτερα σήμερα ανακοινώθηκαν 129 θάνατοι από Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 8.813. Η Ρουμανία, μια από τις φτωχότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντιμετωπίζει επίσης έλλειψη γιατρών, ιδίως στα νοσοκομεία της επαρχίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Σοκ με 2.835 νέα, 366 διασωληνωμένους και 38 νεκρούς