ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: Έκρηξη και ρεκόρ κρουσμάτων στη Βρετανία – Πάνω από 60.000 νέες μολύνσεις

Κορονοϊός: Έκρηξη και ρεκόρ κρουσμάτων στη Βρετανία – Πάνω από 60.000 νέες μολύνσεις
AP Images

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Τη στιγμή που ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το πανεθνικό lockdown, έγινε γνωστό πως η Βρετανία κατέγραψε αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων σε ένα 24ωρο, με 60.916 νέες μολύνσεις.

Έκρηξη της πανδημίας στη Βρετανία που «πνίγεται» από τον κορονοϊό. Τα νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν την Τρίτη ήταν 60.916, τα περισσότερα από κάθε άλλο 24ωρο από την αρχή της πανδημίας. Παράλληλα, ανακοινώθηκαν 830 νέοι θάνατοι, επίσης υψηλότατο νούμερο, που προκαλεί έντονη ανησυχία.

Την τελευταία εβδομάδα τα κρούσματα είναι σταθερά, σε καθημερινή βάση, πάνω από 50.000 και αυτό οδήγησε τους ειδικούς και την κυβέρνηση να αποφασίσουν την επιβολή νέου, αυστηρού, lockdown. Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε πως αυτό θα διαρκέσει τουλάχιστον μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, ενώ εκτίμησε πως δεν αποκλείεται να επεκταθεί και στον Μάρτιο αν κριθεί απαραίτητο.

Κλειστά θα είναι τα σχολεία και τα πανεπιστήμια, όπως και γυμναστήρια, ζωολογικοί κήποι, πάρκα και άλλες δραστηριότητες. Παράλληλα, η κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο μέτρων στήριξης που θα φτάσει στα 4,6 δισεκατομμύρια λίρες.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη Newsbomb.gr: Τότε θα ανοίξει η εστίαση - Η εισήγηση των λοιμωξιολόγων