ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Οι εικόνες που σόκαραν τον πλανήτη – Ποιοι πρωταγωνίστησαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο

ΗΠΑ: Οι εικόνες που σόκαραν τον πλανήτη – Ποιοι πρωταγωνίστησαν στην εισβολή στο Καπιτώλιο

Σοκαρισμένος όλος ο πλανήτης παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ μετά την εισβολή υποστηρικτών του Τραμπ στο Καπιτώλιο.

Οι εικόνες που έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο και φωτογραφίες προκαλούν σοκ καθώς οι εισβολείς έφτασαν από την αίθουσα συνεδρίασης της Γερουσίας μέχρι το γραφείο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

Οι εισβολείς προκάλεσαν και μεγάλες καταστροφές στους χώρου του ναού της Δημοκρατίας των ΗΠΑ καθώς για αρκετές ώρες κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι μέχρι την παρέμβαση της Εθνοφυλακής που τους απομάκρυνε.

Ανάμεσα στους εισβολείς ξεχώρισε ένας οπαδός του Τραμπ που φορούσε μια προβιά με κέρατα ο οποίος ταυτοποιήθηκε ως ο 32χρονος Τζέικ Αντζέλι ένας οπαδός του ακροδεξιού κινήματος QAnon o οποίος αυτοπαρουσιάζεται ως τραγουδιστής και ηθοποιός.

Άλλο ένα πρόσωπο που προκάλεσε αίσθηση ήταν ο οπαδός του Τραμπ που έφτασε μέχρι το γραφείο της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι.

Ο 50χρονος Ρίτσαρντ «Μπίγκο» Μπαρνέτ κατάγεται από το Αρκάνσας και υποστηρίζει ότι θα είναι υποψήφιος για κυβερνήτης το 2022.

Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζει τον εαυτό του ως έναν λευκό εθνικιστή ενώ μετά την εισβολή του στο γραφείο της Πελόζι εμφανίστηκε να πανηγυρίζει έξω από το Καπιτώλιο λέγοντας ότι «άφησα ένα άσχημο σημείωμα στην Πελόζι, έβαλα τα πόδια μου στο γραφέιο της και έξυσα τα α@@@α μου».

Αμερικανικά μέσα έχουν ταυτοποιήσει και ένα τρίτο πρόσωπο, τον Άνταμ Τζόνσον, έναν απόφοιτο ψυχολογίας από τη Φλόριντα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χάος στις ΗΠΑ: Σοκ από την εισβολή στο Καπιτώλιο - Τέσσερις οι νεκροί