ΚΟΣΜΟΣ

Πενήντα νεκροί και 703 τραυματίες στην τραγωδία της Αργεντινής

Πενήντα νεκροί και 703 τραυματίες στην τραγωδία της Αργεντινής

Πενήντα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 703 τραυματίστηκαν στο σιδηροδρομικό δυστύχημα σε κεντρικό σταθμό του Μπουένος Άιρες, αναφέρει ο τελευταίος απολογισμός.

«Υπάρχουν 703 τραυματίες, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση στα νοσοκομεία», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης, Αλμπέρτο Κρεσέντι. Οι περισσότεροι από τους τραυματίες έχουν ήδη πάρει εξιτήριο και μόνο 46 παραμένουν για νοσηλεία.

Από τους 50 νεκρούς, έξι άνδρες και πέντε γυναίκες δεν έχουν ακόμη αναγνωριστεί. «Δείχνουμε φωτογραφίες στις οικογένειες, για να μην τους δείξουμε τα πτώματα», ανέφερε ο διευθυντής της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, Ντανιέλ Ρούσο.

Το τρένο, που μετέφερε περίπου 2.000 επιβάτες από τα δυτικά προάστια του Μπουένος Άιρες στο κέντρο της πόλης, χτύπησε στο προστατευτικό πλαίσιο κατά την είσοδό του στο σταθμό Όνσε.

Το δυστύχημα αυτό είναι το τρίτο σοβαρότερο που σημειώνεται στην Αργεντινή μετά από αυτό του Μπεναβίδες, το 1970, στο οποίο είχαν σκοτωθεί 236 άνθρωποι, και εκείνο του 1978 στην επαρχία Σάντα Φε, όπου έχασαν τη ζωή τους 55 άτομα.