ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Ιταλία: «Οι θάλαμοι στα νοσοκομεία είναι γεμάτοι μεταλλάξεις»

Κορονοϊός Ιταλία: «Οι θάλαμοι στα νοσοκομεία είναι γεμάτοι μεταλλάξεις»

Κραυγή αγωνίας από τον αρχίατρο ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία στην Ιταλία. Ο Μάσιμο Γκάλι, επικεφαλής στο νοσοκομείο Σάτο, στο Μιλάνο, σήμανε συναγερμό γιατί «ο κορονοϊός δεν κάνει διαπραγματεύσεις».

Οι θάλαμοι του νοσοκομείου (ενός από τα μεγαλύτερα στον ιταλικό Βορρά), είναι γεμάτοι από ασθενείς που έχουν προσβληθεί από μεταλλάξεις του κορονοϊού, είπε ο Ιταλός γιατρός! Και σήμανε συναγερμό στην Ιταλία.

«Οι θάλαμοί μας είναι γεμάτοι ασθενείς με μεταλλάξεις του κορονοϊού. Σε ό,τι αφορά ολόκληρη την Ιταλία, είναι εύλογο να προβλέψουμε ότι σύντομα θα έχουμε σοβαρότερο πρόβλημα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Πρόκειται για σοβαρό θέμα, στο οποίο δεν επιτρέπονται φιοριτούρες», πρόσθεσε ο Ιταλός επιστήμονας και προειδοποίησε ότι ο κορονοϊός δεν κάνει… διαπραγματεύσεις.

«Τα ανησυχητικά μηνύματα είναι σαφή, φτάνει να κοιτάξουμε λίγο πέρα από την μύτη μας, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Οι μεταλλάξεις υπάρχουν και είναι πιο μεταδοτικές. Ο ιός μεταδίδεται με τους δικούς του κανόνες, δεν μπορούμε να καθίσουμε σε ένα τραπέζι και να ξεκινήσουμε πολιτική ή συνδικαλιστική διαπραγμάτευση μαζί του», σημείωσε ο Γκάλι.

Η τοποθέτησή αυτή του Μάσιμο Γκάλι εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό, σχετικά με το αν η Ιταλία θα πρέπει να οδηγηθεί σε γενικό lockdown -έστω και περιορισμένης διάρκειας- για να αποφευχθεί μεγάλη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων εξαιτίας της υψηλής μεταδοτικότητας των μεταλλάξεων του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ