ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός στη Γερμανία: Έτοιμο να εμβολιαστεί το 74% των Γερμανών

Κορονοϊός στη Γερμανία: Έτοιμο να εμβολιαστεί το 74% των Γερμανών
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις - Εμβόλιο κατά του κορονοϊού - Όλες οι ειδήσεις: Με το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer προτιμά να εμβολιαστεί η πλειοψηφία των Γερμανών, σύμφωνα με δημοσκόπηση. Επιπλέον, το ένα τρίτο των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα αποφάσιζε να εμβολιαστεί μόνο εφόσον θα μπορούσε να επιλέξει το εμβόλιο.

Σε δημοσκόπηση της Civey για λογαριασμό του περιοδικού Der Spiegel, το 84% των συμμετεχόντων δηλώνει ότι θα προτιμούσε να εμβολιαστεί με το εμβόλιο των BioNTech/Pfizer, ενώ το 5% θα επέλεγε αυτό της Moderna και το 3% το εμβόλιο της AstraZeneca.

Σε ερώτηση εάν θα ακύρωναν το ραντεβού τους για εμβολιασμό σε περίπτωση που το εμβόλιο της προτίμησής τους δεν ήταν διαθέσιμο, οι Γερμανοί απαντούν «ναι, σε κάθε περίπτωση» ή «μάλλον ναι» σε ποσοστό 41%.

Στην ερώτηση πάντως σχετικά με το εάν προτίθενται να εμβολιαστούν κατά του κορονοϊού, οι ερωτηθέντες απαντούν καταφατικά σε ποσοστό 74%, ενώ αρνητικό εμφανίζεται το 20%.

Σε άλλη δημοσκόπηση, του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, το 27% των Γερμανών δηλώνει ότι για την άνοιξη και το καλοκαίρι σχεδιάζει διακοπές στο εσωτερικό, το 15% ότι, ανεξαρτήτως εξέλιξης της πανδημίας, σκοπεύει να κάνει διακοπές στο εξωτερικό, ενώ ένα ποσοστό επίσης 15% δηλώνει ότι πρόκειται να κάνει διακοπές και εντός και εκτός Γερμανίας.

Αντίθετα να μην ταξιδέψει καθόλου φέτος έχει αποφασίσει το 39%, ενώ από εκείνους οι οποίοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν στο εσωτερικό της χώρας, το 25% έχει προχωρήσει ήδη σε κρατήσεις ή θέλει να το κάνει σύντομα και από όσους θα ταξιδέψουν εκτός Γερμανίας, κρατήσεις έχει κάνει ήδη ή δηλώνει πως πρόκειται να κάνει σύντομα το 34%.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: Έκρηξη με 1.400 νέες μολύνσεις, 320 διασωληνωμένοι και 27 νέοι θάνατοι σε 24 ώρες