ΚΟΣΜΟΣ

Αιθιοπία: Σφαγή σε εκκλησία - Χριστιανοί πεθαίνουν υπερασπίζοντας την «Κιβωτό της Διαθήκης»

Αιθιοπία: Σφαγή σε εκκλησία - Χριστιανοί πεθαίνουν υπερασπίζοντας την «Κιβωτό της Διαθήκης»

Απίστευτα πράγματα στην πόλη Άξουμ της Αιθιοπίας!

Εδώ και αιώνες ο μύθος της ύπαρξης της «Κιβωτού της Διαθήκης», του θρυλικού κιβωτίου όπου μεταφέρθηκαν οι 2 πέτρινες πλάκες με τις Δέκα Εντολές που έδωσε ο Θεός στον Μωυσή, έχει αποκτήσει φανατικούς οπαδούς.

Τι συμβαίνει όμως όταν ο μύθος συναντά την ανθρώπινη πίστη; Στην πόλη Άξουμ, της Αιθιοπίας, ο θάνατος και η πίστη έχουν συνδυαστεί σε μια έννοια, καθώς δεκάδες κάτοικοι της πόλης πεθαίνουν σε μάχες με τον στρατό της Ερυθραίας υπερασπιζόμενοι την «Κιβωτό της Διαθήκης» η οποία είναι, όπως πιστεύουν, στην εκκλησία της «Κυράς της Σιόν».

H εκκλησία των Πλακών, στο Άξουμ, όπου σύμφωνα με τον μύθο είχε μεταφερθεί η «Κιβωτός» μετά από ζημιές που υπέστη η εκκλησία της «Κυράς»

Ο τραγικός απολογισμός, μέχρι στιγμής, είναι 800 άνθρωποι νεκροί, στις μάχες ωστόσο σύμφωνα τον καθηγητή πανεπιστημίου, Getu Mak, να αποκαλύπτει στους Times τι πραγματικά συμβαίνει στην πόλη.

Σύμφωνα με τον Mak, οι χωρικοί υπερασπίζονται την εκκλησία με ξύλα και τσουγκράνες καθώς πιστεύουν πως μέσα στο ναό βρίσκεται η «Κιβωτός», η οποία θεωρείται φυσικά κειμήλιο για την ανθρωπότητα.

Σύμφωνα με την Βίβλο, η «Κιβωτός» είναι ένα μεγάλο ξύλινο κουτί το οποίο μέσα έχει τις πλάκες με τις Εντολές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πόλη Άξουμ βρίσκεται στα σύνορα της Αιθιοπίας με την Ερυθραία και οι εχθροπραξίες ανάμεσα στις δυο πλευρές είναι συνηθισμένο φαινόμενο, ειδικά μετά την εξέγερση στην επαρχία Tigray, όπου βρίσκεται το Άξουμ.

Την «Κιβωτό», σύμφωνα με την παράδοση των ιερέων του ναού, φυλάει ένας μοναχός ο οποίος είναι ορκισμένος να μην αποχωρήσει ποτέ από το δωμάτιο φύλαξης ενώ είναι και ο μοναδικός ο οποίος μπορεί να δει τις πλάκες. Μάλιστα, ο μοναχός-φύλακας, είναι εκείνος ο οποίος ορίζει και τον διάδοχό του ενώ αν πεθάνει πριν ορίσει τον φύλακα, τότε γίνεται ψηφοφορία από τα μέλη του μοναστηριού.

Σύμφωνα με τις δοξασίες και τους θρύλους (αλλά και τις ταινίες του Χόλυγουντ), όποιος έχει στην κατοχή του την «Κιβωτό» αυτόματα κατέχει και υπεράνθρωπη δύναμη, πράγματα τα οποία φυσικά δεν έχουν αποδειχτεί ποτέ, όπως άλλωστε και η ύπαρξη του βιβλικού κειμηλίου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» για lockdown: Πιθανή η παράταση στην Αττική – Πόσο θα διαρκέσει