ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός - Μεξικό: 779 νέοι θάνατοι και επιπλέον 6.500 κρούσματα σε 24 ώρες

Κορονοϊός - Μεξικό: 779 νέοι θάνατοι και επιπλέον 6.500 κρούσματα σε 24 ώρες

Κορονοϊός: Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 779 ασθενείς με την COVID-19, με τον απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 190.357 νεκρούς ως εδώ.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 6.561 μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των καταγεγραμμένων κρουσμάτων να φθάνει τα 2.125.866.

Ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη θεωρείται πιθανόν υποτιμημένος. Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης έχουν επισημάνει επανειλημμένα στην πορεία της υγειονομικής κρίσης πως στην πραγματικότητα ο αριθμός των θανάτων και των κρουσμάτων μάλλον είναι πολύ υψηλότεροι απ’ ό,τι καταγράφεται επίσημα.

Ως εδώ, στο Μεξικό έχουν χορηγηθεί 2,7 εκατ. δόσεις εμβολίων, με άλλα λόγια έχει ανοσοποιηθεί περί το 1,1% του πληθυσμού (126 εκατ.), σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. Ωστόσο, μεξικανοί αξιωματούχοι εκφράζουν απογοήτευση για τις καθυστερήσεις στην προμήθεια δόσεων εμβολίων και στηλιτεύουν το ότι οι πλούσιες χώρες αγοράζουν όσα διαθέσιμα εμβόλια υπάρχουν.

Τη Δευτέρα, η κυβέρνηση του νέου προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν φάνηκε να υποβαθμίζει το ενδεχόμενο να μοιραστεί μέρος των προμηθειών της σε εμβόλια με το Μεξικό.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Πότε ανοίγουν σχολεία, εστίαση, λιανεμπόριο – Όλες οι ημερομηνίες