ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Ο Ερντογάν ληστεύει τη χώρα του - Αρπάζει χρυσό ενός δισ. δολαρίων από κοσμηματοπωλεία

Τουρκία: Ο Ερντογάν ληστεύει τη χώρα του - Αρπάζει χρυσό ενός δισ. δολαρίων από κοσμηματοπωλεία

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο οι κοσμηματοπώλες όλες της χώρας που  είναι σε κατάσταση σοκ, θα υποχρεούνται να καταθέσουν στη τράπεζα 500 γραμμάρια χρυσού

Σε μια πέρα για πέρα απίστευτη κίνηση προκειμένου να τονωθεί η τουρκική οικονομία περνάει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος στην ουσία αρπάζει τα αποθέματα χρυσού σε όλη την χώρα βάζοντας στόχο τα κοσμηματοπωλεία.

Ο «σουλτάνος» σχεδιάζει να απαιτήσει από τα συγκεκριμένα καταστήματα να καταθέσουν χρυσό σε κρατικές τράπεζες για να συγκεντρωθεί επιπλέον κεφάλαιο για την οικονομία.

Ο τουρκικός Τύπος και συγκεκριμένα η εφημερίδα Sozcu σχολιάζει χαρακτηριστικά, «ζήτησαν από τους κοσμηματοπώλες 20 τόνους χρυσού. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο έκπληξη, 500 γραμμάρια χρυσού θα συγκεντρωθούν από κάθε κοσμηματοπώλη. Έτσι 20 τόνοι χρυσού θα μαζευτούν σε κρατικές τράπεζες».

Η εφημερίδα κάνει λόγο για πανικό του Τούρκου προέδρου, ενώ διευκρινίζει ότι το σχετικό νομοσχέδιο του υπουργείου Εμπορίας, προβλέπει πως η αξία του χρυσού που υφαρπάζει ο «σουλτάνος» ανέρχεται περίπου στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Η κυβέρνηση ψάχνει λύση στο μεγάλο πρόβλημα πόρων που έχει στην οικονομία. Μοιάζει με τους οριζόντιους φόρους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Αυτοί οι κοσμηματοπώλες που δεν θα δώσουν στις κρατικές τράπεζες χρυσό δεν θα επιτρέπεται να κατασκευάζουν κοσμήματα. Οι κοσμηματοπώλες είναι σε κατάσταση σοκ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων: Ασφαλές και αποτελεσματικό το εμβόλιο της AstraZeneca