ΚΟΣΜΟΣ

Bloomberg: Σχέδια για εξαγορά-μαμούθ του Discord από τη Microsoft, αντί 10 δισ. δολαρίων

Bloomberg: Σχέδια για εξαγορά-μαμούθ του Discord από τη Microsoft, αντί 10 δισ. δολαρίων
AP

Η Microsoft είναι σε διαπραγματεύσεις για την αγορά της δημοφιλούς πλατφόρμας messaging Discord Inc, αντί άνω των 10 δισ. δολαρίων, μετέδωσε το Bloomberg News, επικαλούμενο πηγές με γνώση επί του αντικειμένου.

Το Discord απευθύνθηκε σε πιθανούς αγοραστές και η Microsoft είναι ένας από αυτούς, αναφέρεται στο δημοσίευμα. Μία από τις πηγές είπε ότι ήταν πιο πιθανό να μπει στο χρηματιστήριο παρά να πωληθεί.

Νωρίτερα το VentureBeat είχε αναφέρει πως το Discord εξέταζε το ενδεχόμενο πώλησης και ήταν σε τελικές συνομιλίες με μία πλευρά.

Όπως αναφέρει το Reuters, η Microsoft δεν προέβη σε σχόλια ενώ το Discord δεν απάντησε σε σχετικό ερώτημα.

Το Discord, η αξία του οποίου υπολογιζόταν γύρω στα 7 δισ. δολάρια τον Δεκέμβριο, είναι μια πλατφόρμα στην οποία οι χρήστες συντονίζουν ομαδικές δραστηριότητες όπως παιχνίδια, συζητήσεις ή ακόμα και virtual πάρτι.

Από πλευράς της η Microsoft, κατασκευάστρια του Xbox, επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της στον χώρο των παιχνιδιών, έχοντας εξαγοράσει πέρυσι τη ZeniMax αντί 7,5 δισ. δολαρίων.

Η πανδημία Covid-19 έχει ενισχύσει πολύ τις προοπτικές των εταιρειών του χώρου του gaming, καθώς οι άνθρωποι μένουν στα σπίτια τους κατά τα lockdowns και ασχολούνται περισσότερο με τα βιντεοπαιχνίδια.

Επίσης, η Microsoft επιδίδεται και σε κινήσεις στον χώρο των social media: Το 2016 εξαγόρασε το LinkedIn, ενώ αποπειράθηκε να αποκτήσει και το αμερικανικό παρακλάδι του TikTok. Επίσης, πρόσφατα οι Financial Times μετέδωσαν πως υπάρχει και ενδιαφέρον για την εξαγορά του Pinterest.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Ρεπορτάζ Newsbomb.gr: 206 ιδιώτες γιατροί στη «μάχη» με τον ιό - «Λεκές στο ιατρικό σώμα η επίταξη»