ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: 249 θάνατοι και 17.051 κρούσματα σε 24 ώρες - Εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca

Γερμανία: 249 θάνατοι και 17.051 κρούσματα σε 24 ώρες - Εξελίξεις με το εμβόλιο της AstraZeneca
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 17.051 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.808.873, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε νωρίς την Τετάρτη (31/3) ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Παράλληλα, ακόμη 249 ασθενείς με τον COVID-19 υπέκυψαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού φθάνει τους 76.342 νεκρούς, σύμφωνα με το Ινστιτούτο.

Μόνο για τους άνω των 60 ετών ο εμβολιασμός με AstraZeneca

Mόνο για άτομα άνω των 60 ετών συνιστά το εμβόλιο της εταιρείας Astrazeneca η Μόνιμη Επιτροπή Εμβολιασμών (Stiko) της Γερμανίας, σύμφωνα με το σχέδιο σύστασης.

«Το εμβόλιο της εταιρείας Astrazeneca πρέπει να συνιστάται μόνο για άτομα άνω των 60 ετών». Αυτό προκύπτει από σχέδιο σύστασης της Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (Stiko), το οποίο βρίσκεται στη διάθεση του Γερμανικού Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa). Την πληροφορία δημοσιεύει επίσης και η εφημερίδα «Augsburger Allgemeine».

Ο εμβολιασμός κάτω από αυτό το όριο ηλικίας θα πρέπει -σύμφωνα με το σχέδιο σύστασης- να παραμείνει δυνατός, αλλά να γίνεται μόνο κατά την κρίση του γιατρού. Ο λόγος είναι οι θρομβώσεις της εγκεφαλικής φλέβας, oι οποίες πρόσφατα εμφανίστηκαν ιδίως σε γυναίκες κάτω των 55 ετών και συμπίπτουν χρονικά με τον εμβολιασμό τους με το εμβόλιο της Astrazeneca.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Η πιο δύσκολη εξίσωση! Τα νέα δεδομένα για λιανεμπόριο, σχολεία, διαδημοτικές μετακινήσεις