ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Έτοιμα τον Ιούνιο τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού της Ε.Ε

Ισπανία: Έτοιμα τον Ιούνιο τα  ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού της Ε.Ε

Στις αρχές καλοκαιριού θα ειναι έτοιμα τα πιστοποιητικά που θα εγκαινιάσουν και πάλι τα ταξίδια στην Ευρώπη, σύμφωνα με τη Μαδριτη. Οι αρμόδιες αρχές δίνουν μάχη με το χρόνο με στόχο την επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας

Η Ισπανία αναμένει ότι τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού, που θα διευκολύνουν τα ταξίδια εντός της Ε.Ε, θα είναι έτοιμα το αργότερο τον Ιούνιο, δήλωσε σήμερα η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια σε ραδιοφωνική συνέντευξη.

Αντιμέτωποι με μια πανδημία, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 900.000 ανθρώπους στην Ευρώπη και έχει οδηγήσει την ήπειρο στην πιο βαθιά της ύφεση, οι ηγέτες της ΕΕ έχουν συμφωνήσει να εργαστούν για ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού προκειμένου να εκκινήσει και πάλι η τουριστική βιομηχανία, που έχει πληγεί σημαντικά από την πανδημία.

«Είμαστε στις Βρυξέλλες με μια πρόταση που έγινε από την Κομισιόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο», δήλωσε η υπουργός στον ραδιοφωνικό σταθμό Onda Cero, λέγοντας ότι το Κοινοβούλιο έχει συμφωνήσει να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς τα πιστοποιητικά για να διευκολυνθούν τα ταξίδια στην Ευρώπη.

Τα πιστοποιητικά εμβολιασμού δεν θα αποτρέπουν όσους δεν έχουν εμβολιαστεί από το να ταξιδέψουν, δήλωσε η Γκονθάλεθ Λάγια, αλλά οι πολίτες που έχουν πιστοποιητικό θα περνούν πιο γρήγορα από τα σύνορα συγκριτικά με άλλους που θα πρέπει να υποβάλλονται σε όλους τους υφιστάμενους ελέγχους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.