ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Ο πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την αίθουσα του Βατικανού όπου εμβολιάζονται άστεγοι

Ιταλία: Ο πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την αίθουσα του Βατικανού όπου εμβολιάζονται άστεγοι

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Μεγάλη Παρασκευή των Καθολικών σήμερα και ο πάπας Φραγκίσκος επισκέφθηκε την Αίθουσα Παύλος ο ΣΤ' στο Βατικανό, όπου τις ημέρες αυτές εμβολιάζονται κατά του κορονοϊού, άστεγοι και άποροι πολίτες. Έως τώρα έχουν χορηγηθεί οκτακόσια εμβόλια, ενώ συνολικά οι εμβολιασμοί αναμένεται να φτάσουν τους χίλιους διακόσιους.

Πρόκειται για πρωτοβουλία αλληλεγγύης της Αγίας Έδρας, η οποία στηρίχθηκε από μεγάλο αριθμό πιστών. Ο πρώτος ηλικιωμένος άστεγος που εμβολιάσθηκε ζει στην περιοχή της πλατείας του Αγίου Πέτρου και παρά κάποιες αρχικές του επιφυλάξεις, νίκησε τον φόβο και μετά την χορήγηση του σκευάσματος, ένιωσε μόνον μια ελαφρά ενόχληση στο μπράτσο όπου του έγινε η ένεση.

Ο πάπας συνομίλησε με γιατρούς, νοσοκόμους, με τους πολίτες που περίμεναν την σειρά τους και παρακολούθησε την διαδικασία χορήγησης των εμβολίων. Όπως τονίζει ο ιταλικός Τύπος, με τον τρόπο αυτό γίνεται πράξη η έκκληση του Φραγκίσκου «να μην αποκλεισθεί κανείς από την εκστρατεία εμβολιασμού κατά της Covid 19».

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι λόγω των έκτακτων μέτρων πρόληψης και φέτος (για δεύτερη συνεχή χρονιά) δεν θα λάβει χώρα η καθιερωμένη Ακολουθία του Δρόμου του Σταυρού (Via Crucis) που συνήθως πραγματοποιείται κάθε Μεγάλη Παρασκευή στο Κολοσσαίο. ‘Όλες οι θρησκευτικές τελετές στις οποίες θα παραστεί ο ποντίφικας, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εντός του Βατικανού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 3.080 νέα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ - 72 θάνατοι σε 24 ώρες, στους 753 οι διασωληνωμένοι