ΚΟΣΜΟΣ

Πρίγκιπας Φίλιππος: Αυτό είναι το όχημα που θα μεταφέρει το φέρετρό του – Το είχε σχεδιάσει ο ίδιος

Πρίγκιπας Φίλιππος: Αυτό είναι το όχημα που θα μεταφέρει το φέρετρό του – Το είχε σχεδιάσει ο ίδιος

Πρίγκιπας Φίλιππος: Σε στενό κύκλο και φυσικά υπό αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο θα τελεστεί η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, στις 17 Απριλίου - Το φέρετρο του Δούκα του Εδιμβούργου θα μεταφερθεί  σε ένα Land Rover που βοήθησε ο ίδιος να σχεδιαστεί.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει η Daily Mail ο πρίγκιπας Φίλιππος, ήταν γνωστός για τις δεξιότητές του και το διαρκές ενδιαφέρον του για το σχεδιασμό και τη μηχανική.

Επίσης ήταν λάτρης της Land Rover.

Το όχημα που στο παρελθόν ο ίδιος είχε βοηθήσει στον σχεδιασμό του, γνωστό ως "Duke's Defender 130 Gun Bus" θα περάσει αργά μέσα από το Κάστρο του Windsor πριν από την κηδεία του δούκα το Σάββατο στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου μεταφέροντας το φέρετρο του Πρίγκιπα.

41590758-9457035-image-a-65_1618080593536.jpg
To Duke's Defender 130 Gun Bus θα μεταφέρει το φέρετρο

Αμέσως πίσω από το Land Rover, θα βρίσκεται πεζός ο πρίγκιπας της Ουαλίας και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, πιθανότατα τα άλλα παιδιά του δούκα και μερικά από τα εγγόνια του.

Γιατί o πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν θα παραστεί στην κηδεία

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, έκανε γνωστό ότι δεν θα παραστεί στην κηδεία, αλλά θα δώσει τη θέση του σε άλλο μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Η ανακοίνωση Τζόνσον κυκλοφόρησε αφότου το παλάτι αποκάλυψε ότι μόνο 30 άτομα θα παραστούν στην κηδεία του Δούκα του Εδιμβούργου.

The Sun



«Ως αποτέλεσμα των κανόνων για τον κορoνοϊό, μόνο 30 άνθρωποι θα παρεβρεθούν στην κηδεία», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Ο πρωθυπουργός θέλει να συμπεριφερθεί σύμφωνα με το καλό της βασιλικής οικογένειας τη δεδομένη χρονική στιγμή και να επιτρέψει σε όσα περισσότερα μέλη γίνεται να βρεθούν στην κηδεία, το Σάββατο», επεσήμανε, ακόμη, ο εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η πρώτη δήλωση του Πρίγκιπα Κάρολου

Εμφανώς συγκινημένος για την απώλεια του πατέρα του, ο Πρίγκιπας Κάρολος μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο Πρίγκιπας Φίλιππος είχε «δώσει την πιο αξιοσημείωτη και αφοσιωμένη υπηρεσία στη Βασίλισσα, τη Βασιλική Οικογένεια, τη χώρα και το Ηνωμένο Βασίλειο». Σύμφωνα με τον Πρίγκιπα Κάρολο, ο πατέρας του ήταν «πολύ αγαπητός και σεβαστικός χαρακτήρας».

Στη συνέχεια, ο Πρίγκιπας Κάρολος είπε πως όλη η Βασιλική Οικογένεια αισθάνεται βαθιά συγκινημένη από το πλήθος των ανθρώπων από το Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και όλο τον κόσμο που «μοιράστηκαν την απώλεια και τη λύπη μας».

«Ο αγαπητός μου μπαμπάς ήταν πολύ ξεχωριστό άτομο. Θα είχε εκπλαγεί από την αντίδραση και τα συγκινητικά μηνύματα που έχουν σταλεί για αυτόν», σχολίασε στη συνέχεια και πρόσθεσε: «Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για τη στήριξη σε αυτή την ιδιαίτερα λυπηρή στιγμή».

Η δήλωση του Πρίγκιπα Κάρολου

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: «Ζωσμένη» με 1.350 μολύνσεις η Αττική - «Πονοκέφαλος» η Θεσσαλονίκη