ΚΟΣΜΟΣ

«Θερίζει» ο κορονοϊός τη Βραζιλία: 3.459 θάνατοι πάνω από 73.500 κρούσματα σε 24 ώρες

Νεκρός από κορονοϊό στη Βραζιλία
AP Photo

Κορονοϊός - Όλες οι ειδήσεις: Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Τετάρτη (14/4) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες, άλλοι 3.459 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά, 73.513 νέα κρούσματα του SARS-CoV-2.

Με 361.884 νεκρούς επί συνόλου 13.673.507 μολύνσεων, η Βραζιλία των 212 εκατομμυρίων κατοίκων καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας του νέου κορονοϊού στον κόσμο, πίσω από τις ΗΠΑ, και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων, πίσω από τις ΗΠΑ και την Ινδία.

Η επιδημιολογική κατάσταση δεν σταματά να επιδεινώνεται, ελλείψει συνεκτικής πολιτικής και περιοριστικών μέτρων σε ομοσπονδιακό επίπεδο, εξαιτίας της παραλλαγής P1 καθώς και της αργής προόδου της εκστρατείας εμβολιασμού, που σκοντάφτει σε πολλά προβλήματα.

Το σφοδρό νέο κύμα της πανδημίας αυξάνει δραματικά τον απολογισμό των θυμάτων, το δεύτερο βαρύτερο στον κόσμο, την ώρα που η Γερουσία ετοιμάζεται να διενεργήσει έρευνα για τους κυβερνητικούς χειρισμούς όσον αφορά την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, αυξάνοντας την πίεση στον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Η Γερουσία προετοιμάζεται να σχηματίσει επιτροπή για να διενεργήσει έρευνα για τα σφάλματα και τις παραλείψεις της κυβέρνησης στον χειρισμό της πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα, το Ανώτατο Δικαστήριο άνοιξε τον δρόμο για να διενεργηθεί η έρευνα αυτή από τη Γερουσία, αν και ο πρόεδρος του σώματος επιδίωκε ο σχηματισμός της επιτροπής να καθυστερήσει παρότι υπήρχε στήριξη από επαρκή αριθμό γερουσιαστών.

Η ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναμένεται να επικυρώσει την απόφαση αυτή, ωστόσο ενδέχεται να δώσει περιθώρια στην άνω Βουλή του βραζιλιάνικου κοινοβουλίου να αποφασίσει για το χρονοδιάγραμμα της έρευνας.

Αψηφώντας την επιστημονική συναίνεση, ο πρόεδρος της Βραζιλίας υποβάθμισε τη σοβαρότητα της πανδημίας, εναντιώθηκε στην επιβολή περιοριστικών μέτρων για την αποτροπή της εξάπλωσης της από τις πολιτείες και μόλις πολύ πρόσφατα τάχθηκε εντέλει υπέρ των εμβολίων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.