ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός Βρετανία: Μόλις 4 θάνατοι τις τελευταίες 24 ώρες, ο χαμηλότερος αριθμός από τον Σεπτέμβριο

Κορονοϊός Βρετανία
AP

Η Βρετανία ανακοίνωσε μόλις τέσσερις θανάτους εξαιτίας της Covid-19 τις τελευταίες 24 ώρες, τον χαμηλότερο αριθμό από τον περασμένο Σεπτέμβριο

Η Βρετανία πρόσθεσε την Ινδία στην «κόκκινη» λίστα χωρών εξαιτίας της πανδημίας μετά τον εντοπισμό στη Βρετανία μιας παραλλαγής του ιού που εντοπίστηκε στη χώρα αυτή της Ασίας.

Σημειώνεται πως οι αριθμοί των θανάτων εξαιτίας του νέου κορονοϊού είναι συχνά μικρότεροι τις Δευτέρες εξαιτίας καθυστερημένων εγγραφών κατά τη διάρκεια των Σαββατοκύριακων.

Τις προηγούμενες 24 ώρες επίσης καταγράφηκαν 2.963 κρούσματα του νέου κορονοϊού, ενώ 32,93 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου κατά της νόσου. Πάνω από 10 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει και τις δόσεις ενός εμβολίου.

Ο υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ δήλωσε πως στην χώρα έχει καταγραφεί μια κάποια μετάδοση της νοτιοαφρικανικής παραλλαγής του ιού στην κοινότητα αν και τόνισε πως περίπου τα 2/3 των κρουσμάτων σχετίζονται με τα διεθνή ταξίδια.

Ο υπουργός ανακοίνωσε πως το Λονδίνο προσέθεσε την Ινδία στην «κόκκινη λίστα» χωρών μετά τον εντοπισμό 103 κρουσμάτων ενός παραλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη χώρα αυτή της νότιας Ασίας.

«Πήραμε τη δύσκολη αλλά ζωτικής σημασίας απόφαση να προσθέσουμε την Ινδία στην κόκκινη λίστα. Αυτό σημαίνει ότι όποιος δεν είναι κάτοικος του Ηνωμένου Βασιλείου ή Ιρλανδός ή Βρετανός υπήκοος δεν μπορεί να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο αν βρέθηκε στην Ινδία τις προηγούμενες 10 ημέρες», είπε ο Χάνκοκ στο κοινοβούλιο.

«Οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας και οι Βρετανοί πολίτες που βρέθηκαν στην Ινδία τις τελευταίες 10 ημέρες πριν από την άφιξή τους θα πρέπει να περάσουν καραντίνα σε ξενοδοχείο για 10 ημέρες από τη στιγμή της άφιξης τους», πρόσθεσε ο ίδιος.

Οι κανόνες θα τεθούν σε ισχύ στις 4 τα ξημερώματα τοπική ώρα την Παρασκευή, συμπλήρωσε.

Νωρίτερα σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ακύρωσε το προγραμματισμένο του ταξίδι στην Ινδία, το οποίο θα πραγματοποιούνταν την επόμενη εβδομάδα, λόγω της κατάστασης της επιδημίας του κορονοϊού στη χώρα αυτή της Ασίας.

Ο αριθμός των νέων ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ινδία σπάει το ένα τραγικό ρεκόρ μετά το άλλο, καθώς η χώρα είναι αντιμέτωπη με ένα σφοδρό, δεύτερο κύμα της επιδημίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πάσχα: Επιτάφιος γύρω από το ναό, Ανάσταση νωρίς και ψήσιμο στο... μπαλκόνι - Όλα τα σενάρια