ΚΟΣΜΟΣ

Oμπάμα: Θέμα χρόνου η πτώση του Άσαντ

Oμπάμα: Θέμα χρόνου η πτώση του Άσαντ

Θέμα χρόνου δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ότι είναι η αποχώρηση από την εξουσία του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ .


Ταυτόχρονα πρόσθεσε ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι οι ΗΠΑ θα αναλάβουν μονομερή δράση για την επίλυση της συριακής κρίσης.

«Τελικά ο δικτάτορας θα πέσει», τόνισε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου προσθέτοντας ότι δεν το θέμα δεν είναι εάν, αλλά πότε θα αναγκαστεί ο Άσαντ να εγκαταλείψει την εξουσία.

Ο αμερικανός πρόεδρος τάχθηκε κατά της πρότασης του Αμερικανού γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Τζον ΜακΚέιν, ο οποίος χθες Δευτέρα κάλεσε τις ΗΠΑ να εξαπολύσουν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων του Άσαντ.

Να σημειωθεί πως ο ΜακΚέιν, που ήταν αντίπαλος του Ομπάμα στις προεδρικές εκλογές του 2008, πρότεινε επίσης οι ΗΠΑ να ηγηθούν μίας διεθνούς προσπάθειας να προστατευθούν οι συριακές πόλεις.

Από την πλευρά του ο Ομπάμα σημείωσε σήμερα ότι είναι λάθος να πιστεύει κανείς ότι υπάρχει εύκολη λύση στη συριακή κρίση που ξέσπασε πριν περίπου ένα χρόνο, ή ότι οι ΗΠΑ θα δράσουν μονομερώς.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο αμερικανός πρόεδρος παραμένει δεσμευμένος στις διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό της βίας, επισημαίνοντας ότι η Ουάσινγκτον προσπαθεί να απομονώσει τον Άσαντ, να του στερήσει πηγές εσόδων και να ενθαρρύνει την ενότητα μεταξύ των αντιπάλων του.