ΚΟΣΜΟΣ

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τι ζητούν οι πολίτες για την διαχείριση των κρίσεων στο μέλλον

Ευρωπαϊκή Ένωση: Τι ζητούν οι πολίτες για την διαχείριση των κρίσεων στο μέλλον

Παράλληλα, τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων (66%) πιστεύουν ότι η ΕΕ συνεισφέρει στις μελλοντικές προοπτικές για τη νεολαία της Ευρώπης

Περίπου οκτώ στους δέκα Ευρωπαίους (81%) συμφωνούν ότι μεταξύ των προτεραιοτήτων της Διάσκεψης για το μέλλον της Ευρώπης που ξεκινάει σε δύο ημέρες, θα πρέπει να είναι ο τρόπος με τον οποίο η ΕΕ θα μπορούσε να αντιμετωπίσει καλύτερα κρίσεις όπως η πανδημία COVID-19.

Πάνω από το ένα τρίτο των συμμετεχόντων (38%) συμφωνεί απόλυτα με τη δήλωση αυτή, όπως προκύπτει από το Ευρωβαρόμετρο.

Οι νέοι στην Ευρώπη

Τα δύο τρίτα των Ευρωπαίων (66%) πιστεύουν ότι η ΕΕ συνεισφέρει στις μελλοντικές προοπτικές για τη νεολαία της Ευρώπης. Παρόμοιο ποσοστό (65%) θεωρεί την ΕΕ περιοχή σταθερότητας σε έναν ταραχώδη κόσμο. Οι συμμετέχοντες δήλωσαν επίσης ότι θα έβρισκαν ελκυστικό το ενδεχόμενο της συμμετοχής τους στη διαδικασία συλλογής ιδεών της Διάσκεψης μέσω δημοσκοπικής έρευνας (34%), υποβολής ιδεών και προτάσεων σε πολιτικούς σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο (31%) και της συμμετοχής τους σε διαδικτυακές διαβουλεύσεις μέσω πλατφορμών συζήτησης (30%).

Υπερεθνικά ψηφοδέλτια στις Ευρωπαϊκές Εκλογές

Πάνω από τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων τάσσονται υπέρ της εκλογής προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσω της διαδικασίας των κορυφαίων υποψηφίων στις ευρωπαϊκές εκλογές. Λιγότερο από το ένα τέταρτο των συμμετεχόντων (22%) δεν τάσσονται υπέρ μιας τέτοιας διαδικασίας.

Το ποσοστό των πολιτών της ΕΕ που βλέπει θετικά την πιθανότητα χρήσης υπερεθνικών ψηφοδελτίων στις ευρωπαϊκές εκλογές (42%) είναι υπερδιπλάσιο αυτού που έχει αρνητική άποψη: μόνο ένας στους πέντε (19%) θα απέρριπτε την πρόταση αυτή.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Ανοίγουν μουσεία, θέατρα, σινεμά - Ξεκινούν και οι συναυλίες - Όλες οι ημερομηνίες