ΚΟΣΜΟΣ

Νέες «βόμβες» από τον Τούρκο αρχιμαφιόζο Πεκέρ: «Σε εμπόριο ναρκωτικών ο γιος του Γιλντιρίμ»

Σεντάτ Πεκέρ
ΕΡΤ

Το καταδικασμένο αφεντικό συμμορίας του οργανωμένου εγκλήματος στην Τουρκία Σεντάτ Πεκέρ προκαλεί νέα πολιτική αναταραχή στην Τουρκία με νέες καταγγελίες του.

Ο Σεντάτ Πεκέρ, καταδικασμένο «αφεντικό» του οργανωμένου εγκλήματος, εμφανίζεται σε σειρά βίντεο να κατηγορεί πρώην και νυν αξιωματούχους της Τουρκικής κυβέρνησης για διαφθορά.

Ο αρχιμαφιόζος που ζει πλέον στο Ντουμπάι, εδώ και λίγο καιρό κυριαρχεί στα μέσα ενημέρωσης. Με βίντεό του κατηγορεί πρώην και νυν αξιωματούχους για διαφθορά προκαλώντας την οργή των μελών της κυβέρνησης αλλά και ακόμη ένα πονοκέφαλο στον Τούρκο πρόεδρο. Σε μία από αυτές εμπλέκει και το όνομα του γιου του πρώην πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ, δεξί χέρι του Ερντογάν. Καταγγέλλει πως εμπλεκόταν σε δίκτυο διακίνησης ναρκωτικών. Μάλιστα λέει πως είχε μεταβεί στη Βενεζουέλα για να διευκολύνει τις διαδικασίες να φτάσει φορτίο με ναρκωτικά στην Τουρκία από την Κολομβία, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

«Κατάλαβαν πως μπορούν να αλλάξουν το σύστημα, επειδή υπάρχουν σύνορα 800 χλμ μεταξύ Βενεζουέλας και Κολομβίας και κανένας έλεγχος και να περάσουν μέσω Βενεζουέλας», αναφέρει ο Σεντάτ.

Ο Μπεναλί Γιλντιρίμ έκανε λόγο για συκοφαντίες και ψέματα. Στα ονόματα που ακούγονται στα βίντεο του Πεκέρ κυριαρχεί και αυτό του υπουργού Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού. Ισχυρίζεται ότι στο παρελθόν του παρείχε προστασία και τον είχε ενημερώσει εγκαίρως για έρευνα εις βάρος του. Ο Σοϊλού έκανε μήνυση εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Σοκ σε σχολείο της Αττικής: Συνελήφθη δάσκαλος για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών