ΚΟΣΜΟΣ

Nετανιάχου: Κάθισε «από συνήθεια» στην καρέκλα του πρωθυπουργού μετά απο 12 χρόνια στην εξουσία

Nετανιάχου: Κάθισε «από συνήθεια» στην καρέκλα του πρωθυπουργού μετά απο 12 χρόνια στην εξουσία

Μετά από 12 χρόνια στην εξουσία, ο απερχόμενος πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου, χωρίς δεύτερη σκέψη, κάθισε στην πρωθυπουργική καρέκλα . Το στιγμιότυπο απο την πρώτη συνεδρίαση του νέου κυβερνητικού σχήματος έκανε το γύρο του κόσμου.

Το στιγμιότυπο έκανε το γύρο του κόσμου και προκάλεσε πλήθος σχολίων. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, μετά από 12 χρόνια στην εξουσία, κάθισε σε μία καρέκλα που δεν είναι πλέον...δική του.

Ο «βασιλιάς Μπίμπι» που παρέδωσε τη σκυτάλη στο νέο επικεφαλής της κυβέρνησης, Ναφτάλι Μπένετ «στρογγυλοκάθισε»…μάλλον απο συνήθεια στην πρωθυπουργική καρέκλα, μετέδωσε το BBC.Λίγη ώρα αργότερα, υπάλληλοι της Κνεσέτ του υπενθύμισαν ότι η θέση αυτή δεν του ανήκει πλέον και στο εξής θα κάθεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης.

Το κοινοβούλιο έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης σε έναν ετερόκλιτο συνασπισμό που εκτείνεται από τη δεξιά μέχρι την αριστερά, με επικεφαλής τον Ναφτάλι Μπένετ.

Ο πρώην πρωθυπουργός, ανέκφραστος, έφιξε το χέρι του διαδόχου του, πρν αναχωρήσει εσπευσμένα από το κοινοβούλιο, ενώ τα νέα μέλη της κυβέρνησης, μερικά συγκινημένα , έδιναν τον όρκο για την ανάληψη του αξιώματός τους.

Κατά την τελευταία ημέρα του στην εξουσία, ο Νετανιάχου έκανε τον απολογισμό του ενώπιον της Κνεσέτ, μιλώντας μεταξύ άλλων για την «εξομάλυνση» με αραβικές χώρες, την ανάπτυξη της ισραηλινής αστυνομίας αλλά και τη σκληρή γραμμή έναντι του Ιράν.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Στέφανος Τσιτσιπάς: Σε δεξίωση μετά τον τελικό με τον Τζόκοβιτς έμαθε για τον θάνατο της γιαγιάς του